Primarul Cherecheș dă 500.000 € împrumut, din 2.700 € salariu. Soacra dă mită să nu facă închisoare

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.11.2023 - 09:35
Primarul Cherecheș dă 500.000 € împrumut, din 2.700 € salariu - Foto: Facebook / Chereches

Primarul Cherecheș a dat 500.000 € împrumut din salariul său de 2.700 € salariu. El nu are alt venit. Soacra sa ar fi dat mită ca el să nu facă închisoare.

SHARE

Primarul Cherecheș a dat 500.000 € împrumut din salariul său declarat de 2.700 € pe lună. Soacra sa ar fi dat mită mamei unei judecătoare ca el să nu facă închisoare.

Primarul din Satu Mare Cătălin Cherecheș este sărac. El declară un singur câștig de 2.700 de euro din salariul de primar. În schimb, a împrumutat o persoană fizică cu suma de 500.000 de euro.

Citește și: 13 milioane de lei plătiți pentru deszăpezire, în luna iulie. Banii, luați de finul primarului

El mai are o datorie de 100.000 de lei și niciun ban în cont. E imposibil de spus de unde a avut bani Cherecheș să împrumute persoane fizice.

Primarul Cherecheș dă 500.000 € împrumut, din 2.700 € salariu

Cherecheș s-a despărțit de soție în 2022, iar la partaj au împărțit o casă de locuit, o casă de vacanță și două terenuri. El are un Porsche din 2008 și nu are unde locui.

Citește și: Ode de la Episcopia Maramureșului și de la subordonați pentru primarul Cherecheș de la Baia Mare

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de pușcărie în primă instanță pentru corupție.

Soacra lui Cherecheș ar fi fost prinsă când dădea mită 50.000 euro unei judecătoare din completul care îl judecă pe Cherecheș. 

Soacra primarului a fost prinsă în flagrant în timp ce îi dădea mită 50.000 de euro unei alte femei, mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, din completul care ar urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al lui Cherecheș, au declarat sursele judiciare.

Potrivit acestora, banii ar fi reprezentat un avans dintr-o sumă mai mare care ar fi fost promisă în schimbul unei pedepse mai blânde, au mai afirmat sursele citate pentru hotnews.ro

Cătălin Cherecheș, care e divorțat din 2022, a declarat:

„Habar nu am despre ce e vorba, mi se pare o prostie. Dacă a făcut așa ceva...oricum nu a făcut-o în numele meu...să i se aplice prevederile legale cât de drastice (...) Mi se pare o chestie pe care un om normal nu are cum să o facă, trebuie să fii tâmpit, dar nu știu despre ce este vorba, lăsați-mă să mă documentez. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat, este în alt oraș...
Dar de unde să știu eu că o cunoaște pe mama judecătoarei?”, a spus el la Antena 3.

În 19 octombrie, Curtea de Apel Cluj a amânat pentru 24 noiembrie pronunţarea în dosarul lui Cherecheş. După ce a trecut pe la mai multe partide, Cherecheș e membru PSD din 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te