Prigoană s-a înscris în AUR să ia 9.000 €/lună ca eurodeputat. Negoiță „i-a tăiat” conducta cu bani

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.12.2023 - 18:21
Silviu Prigoană s-a înscris în AUR Foto: captură tv

Omul de afaceri Silviu Prigoană s-a înscris recent în AUR. El a fost pus pe liste AUR de la Camera Deputaților și va candida la alegerile parlamentare din 2024.

SHARE

Silviu Prigoană s-a alăturat partidului condus de George Simion. El a fost pus pe liste AUR de la Camera Deputaților și va candida la alegerile parlamentare din 2024.

Prigoană s-a înscris în AUR să ia 9.000 €/lună ca eurodeputat. Negoiță „i-a tăiat” conducta cu bani

Nu este pentru prima oară când omul de afaceri cochetează cu politica, el fiind deputat din partea PD-L între 2008 și 2012, scrie Realitatea.net. 

El a pierdut contractul cu Primăria Sectorului 3 de furnizare de servicii de salubritate. 

Citește și: După 20 de ani, ROSAL a înlocuit REBU în Sectorul 4

Newsweek a scris despre acest contract și afacerile lui Silviu Prigoană.

În 1999, a fost semnat un contract cu Primăria Municipiului București, dar Consiliul General a decis doi ani mai târziu să cedeze afacerea Primăriei Sector 3. Pe atunci, primăria era condusă de edilul Eugen Pleșca, de la PSD. 

În urma alegerilor din 2004, primăria de sector a fost câștigată de pedelistul Liviu Negoiță, coleg de partid cu Silviu Prigoană.

Citește și: Prigoana gunoiului din Sectorul 3

La scurt timp după câștigarea alegerilor, pe 20 octombrie 2004, s-a semnat un nou act adițional între PMB, condusă de primarul Traian Băsescu, Primăria Sector 3 și Rosal, prin care s-a prelungit contractul de salubrizare în sector cu cinci ani. Practic, o afacere între colegii de partid. 

Un raport de control al Autorității Naționale de Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice, din mai 2008, arăta că Primăria Sectorului 3, prin primarul pedelist Liviu Negoiță, avea obligația „de a nu mai prelungi contractul încheiat în 1999 peste termenul de valabilitate de 5 ani stipulat în contract“, iar, la momentul intrării în vigoare a OUG nr. 34/2006, primăria era obligată să deruleze contractul numai până la sfârșitul anului 2006, dar cu condiția să organizeze în paralel o licitație.

Citește și: Cum a ajuns ex-iubita lui Prigoană în imperiul Ferrari. Se iubește cu Piero

„Prelungirea automată a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pentru Sectorul 3 favorizează, în mod nejustificat, operatorul ce a încheiat contractul nr. 5066/09.11.1999.

O astfel de măsură încalcă prevederile art. 9 din Legea concurenței, constituind o intervenţie a administraţiei publice locale prin care se blochează în mod nejustificat accesul pe piaţă pentru alţi operatori“, se mai menționa în raport. 

Din 2012, la conducerea Primăriei a ajuns Robert Negoiță, de la PSD. Dar și acesta a prelungit contractul, tot prin acte adiționale, în ciuda ilegalității deciziilor. 

Controversata afacere a rezistat până în septembrie 2018, atunci când Consiliul Concurenței a reușit să anuleze contractul ilegal în instanță. 

Nimeni nu a plătit pentru cel puțin 12 ani de contract de salubrizare menținut ilegal în Sectorul 3.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te