Președinția României la Consiliul European s-a încheiat. Dăncilă și-a ridicat osanale

DE Octavia Constantinescu | 12.07.2019 - 21:09

Premierul Viorica Dăncilă a încheiat în mod festiv, vineri seară, mandatul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene cu un concert de gală la Ateneul Român, considerând că „există toate motivele pentru a sărbători, ne-am ridicat la înălţimea provocării”.

SHARE

Mandatul s-a încheiat la 30 iunie 2019, deja a început viitoarea preşedinţie rotativă, cea a Finlandei. În lipsa liderilor europeni, care nici nu au mai fost invitaţi, ca în ianuarie, și în lipsa președintele Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a adus elogii nemăsurate guvernului pe care îl conduce. Redăm doar câteva citate, din lungul șir laudativ.

„Am dovedit eficienţă, performanţă, echilibru şi am oferit una dintre cele mai apreciate preşedinţii la nivel european. Am reuşit să obţinem rezultate importante, calitativ şi cantitativ, pentru cetăţenii europeni şi să menţinem unitatea în susţinerea proiectului european”, a spus Dăncilă, în discursul său la Ateneul Român.

„Am militat pentru mai multă solidaritate în comunitatea europeană pentru că într-o Europă pregătită să facă faţă cu succes schimbărilor, nimeni nu trebuie lăsat în urmă", a afirmat Dăncilă.

„Am făcut dovada maturităţii României europene şi am oferit rezultate peste aşteptări, într-un context european complicat. Rezultatele obţinute deschid oportunităţi noi pentru România. Avem acum o poziţie consolidată la nivel european. Este unul dintre marile câştiguri ale României ca stat membru al Uniunii Europene. Guvernul a acţionat cu maximă seriozitate şi implicare deplină şi, împreună cu partenerii europeni şi cu echipele de experţi am reuşit să dăm substanţă agendei europene şi interne”, a declarat premierul Dăncilă.

„Am dovedit că poporul român crede cu tărie în valorile europene şi în viitorul nostru comun, că România are forţa, resursele şi oamenii capabili să aducă plus valoare proiectului european şi să promoveze drepturile tuturor cetăţenilor europeni. Am scris o pagină importantă a istoriei europene a României.” 

În concluzia Vioricăi Dăncilă, „România a avut o Preşedinţie de succes”.

„Și nu o spunem numai noi”, a ținut să precizeze.      

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.