Președintele CJ Timiș, Alin Nica (PNL), vrea și capul lui Raed Arafat

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 14.04.2021 - 16:28
Președintele CJ Timiș, Alin Nica (PNL), vrea și capul lui Raed Arafat. Foto Facebook

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, vrea și demiterea lui Raed Arafat, la pachet cu demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a secretarului de stat Andreea Moldovan.

SHARE

„Carantina de 3 zile impusă de Raed Arafat la Timișoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei”, a scris președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Liderul PNL Timiș vrea demiterea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru că „justiția a făcut dreptate, iar acum, când există o sentință definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia.”

Citește și: Fostul prefect Berbeceanu, ironic cu Voiculescu: Înainte să te schimbe, iese Dacian și te laudă

„Spun din fericire pentru că, acest succes obținut în instanță poate fi baza unui proces în care toți operatorii economici afectați cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute și pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor.

Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraționale. Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri și se dau ordine prin spatele autorităților competente sau împotriva oamenilor.

Citește și: Prințul Philip către președintele Nigeriei: „Arătaţi de parcă vă pregătiți de culcare". Marile gafe

Am atras atenția de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos și situația din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și secretarulul de stat, Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităților fără să îl informeze pe premierul Florin Cîțu și fără să țină cont de impactul social.

Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare și de profesionalism, cei doi au plătit cu funcția. Întrebarea este cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”, a scris președintele CJ Timiș.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.