Fostul prefect Berbeceanu, ironic cu Voiculescu: Înainte să te schimbe, iese Dacian și te laudă

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 13.04.2021 - 20:47
Fostul prefect Berbeceanu, ironic cu Voiculescu: Înainte să te schimbe, iese Dacian și te laudă. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, i-a ironizat pe liderul PLUS Dacian Cioloș și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu cu privire la o eventuală demitere a acestui din urmă.

SHARE

„Eu zic că Vlad este în siguranță. La ei, înainte să te schimbe, iese Dacian și te laudă”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Ironia lui Traian Berbeceanu vine după ce Dacian Cioloș a susținut inițial că îl va păstra pe poziția de prefect al Capitalei, post care a revenit PLUS prin algoritmul coaliției.

La începutul lui februarie, când în spațiul public s-a anunțat că Alianței USR-PLUS îi revine șefia Prefecturii Capitalei, iar Traian Berbeceanu a anunțat că va pleca din fruntea instituției, Dacian Cioloș a declarat că „am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece”, dând de înțeles că Berbeceanu și-ar fi putut păstra funcția. 

Citește și: Prințul Philip către președintele Nigeriei: „Arătaţi de parcă vă pregătiți de culcare". Marile gafe

Ulterior, când Dacian Cioloș a aflat că Traian Berbeceanu este membru PNL, s-a răzgândit.

„Vom vedea care va fi decizia luată împreună cu colegii de la Bucureşti, din organizaţia Bucureşti. Chiar o să am o discuţie cu ei. Vom decide împreună, nu avem genul acesta de absolutisme în PLUS.

Eu am spus atunci domnului Berbeceanu, care după ce s-a anunţat împărţirea prefecţilor, dânsul îşi lua la revedere, dânsul e prefect şi va fi prefect până în ultima zi, care poate să însemne câteva săptămâni, încă o lună, două, trei. Suntem în plină pandemie, e nevoie acolo de claritate, e nevoie ca cel care îşi asumă responsabilitatea asta şi de prefect, să ştie că are toate elementele să ia toate deciziile până în ultimul moment”, a scris ulterior Dacian Cioloș.

Citește și: FOTO&VIDEO Drumul expres pe care Olguța îl promitea pentru 2016, gata în 2021. Cum arată cei 40 km

În cele din urmă, Traian Berbeceanu a fost demis, iar postul de prefect al Capitalei a fost preluat de către Alin Stoica, de la PLUS.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.