Președintele CJ Caraș Severin, Romeo Dunca, spune că ar pleca din PNL, dar și-ar pierde mandatul

DE Valentin Mirică | Actualizat: 16.11.2021 - 00:07
Romeo Dunca Foto: Facebook

Președintele Consiliului Județean Caraș Severin, Romeo Dunca, spune că ar pleca din PNL, dar și-ar pierde mandatul. Dunca și-a declarat susținerea pentru Orban.

SHARE

Și alți aleși locali liberali din Caraș Severin s-au declarat dezamăgiți de evoluția PNL. 

Citește și: „Glume” de la Kremlin: Putin speră că Belarus nu va opri gazele rusești către Europa

„Nu pot să spun că e bine ce se întâmplă în PNL, pot spune că e păcat că liderii de la București nu au găsit soluții să folosească toată energia liberală în a depăși criza și a găsi o soluție de înțelegere și compromis în direcția în care poporul a votat PNL. Au exclus nu un membru de partid, ci l-au exclus pe Ludovic Orban, vorbim de un vector de imagine, de un liberal cu state vechi în partid, cu 30 de ani de PNL în spate. Mi se pare prea mult. Din păcate, asta e. Eu regret această măsură extremă luată în cazul domnului Orban. Păcat că așa s-a întâmplat”, a spus Dunca, pentru Expres de Banat. 

El a apreciat că mulți liberali vor pleca în partidul lui Orban.

„Eu l-am apreciat pe domnul Orban cu păcatele și cu greșelile lui, că nimeni nu-i perfect. Eu nu mă schimb după cum bate vântul. Eu am vorbit cu domnul Ludovic Orban și l-am asigurat că sunt pe lungimea dânsului de undă. Eu nu o să pot să plec din partid pentru că am fost ales din partea PNL și s-ar putea să-mi pierd mandatul. Asta ar însemna că nu mi-aș respecta obligațiile morale față de cetățenii care au avut încredere în mine și care așteaptă mult de la mine. Indiferent ce se întâmplă, eu merg până la capăt, eu nu pot să plec, dar sunt de partea domnului Orban! Eu am urcat într-un vapor care acum ia apă, dar nu o să sar din el, ci o să iau o cutie de conservă și o să încep să scot și eu apă din el cât pot. Cred că din țară vor sări foarte mulți din vaporul PNL în vaporul Forței Liberale al lui Ludovic Orban pentru că aceasta nu va merge în direcția unei furtuni, așa cum face vaporul PNL!”, a afirmat președintele CJ Caraș-Severin.

Și unul din primarii PNL din acest județ, Nicolae Orvicean, care este edil în comuna Berliște, a criticat public conducerea liberală.

„PNL este într-un impas cum nu a fost vreodată. A trecut prin momente de criză, despărțiri, interesele unor grupuri care au plecat și au format alte grupări politice, dar nu ca și acum. Oarecum toată zona de Dreapta este într-un impas și toată zona de Dreapta și-a dat cu stângul în dreptul pentru că a avut perspectiva unei guvernări care să satisfacă măcar o parte importantă din așteptările electoratului, dar se pare că nu a avut capacitatea să gestioneze cum ar trebui această oportunitate. Noi, primarii, suntem interfața partidelor și mai ales președinții de organizații. E greu să explici acum electoratului ce se întâmplă și de ce se întâmplă. Este greu să identifici un vinovat, poate toți suntem, dar dezamăgirea mea este în primul rând față de președintele Iohannis. O spun din perspectiva omului care a muncit foarte mult în cele două campanii electorale deoarece Iohannis era văzut ca salvatorul României, la fel ca și PNL-ul. Eu nu am avut așteptări prea mari de la Florin Cîțu!”, a spus Orvicean, tot pentru Expres de Banat. 

Citește și: Sora sexy-polițistei angajate în sistemul energetic, manichiuristă, șefă la Parking București

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te