Președintele CJ Caraș-Severin, atac dur la medicii de la SJU Reșița, care iau salarii uriașe

DE Mircea Marian | Actualizat: 02.12.2020 - 13:46
Președintele CJ Caras Sverin, Romeo Dunca, și managerul SJU Reșița, Alina Stancovici Foto: resita.ro

Președintele consiliului Județean Caraș Severin, Romeo Dunca (PNL), a cerut destituirea managerului spitalului județean după ce presa a publicat imagini șocante din această unitate medicală.

SHARE

„Spitalul Județean cheltuie 50 de milioane de euro pe an, mai mult decât bugetul județului. Acolo sunt zeci de doctori. Noi avem o școală de medicină sănătoasă, dar să ai zeci de medici primari care stau și iau doar salarii de medici primari și fac intervenții… sparg furuncule, hemoroizi, și orice intervenție grea o trimit în alte spitale…(...) Pacienții de aici aleg Timișoara pentru că aici nu există specializare și medicii care iau salarii de doctor docent de fapt doar salariile le au mari. Prestația nu este pe măsură și atunci și performanța spitalului este foarte scăzută pentru că degeaba internăm cu tuse acolo, Casa de Sănătate nu decontează. Pentru o apendicită, pentru polipi, hemoroizi sau furuncul, chiar dacă îl face un medic primar, Casa de Sănătate tot 2 bani dă, doar salariile sunt mari. Operațiile grele pleacă în alte părți”, a declarat Dunca.

Medici cu vechime, care au salarii decente, își suplimentează veniturile prin activități prestate în cabinetele private, aceasta întâmplându-se în timpul programului de lucru în care ei ar trebui să deservească pacienții internați în spitalul public. Pe de altă parte, în spitalele mari există zeci de medici primari care își declină competențele actului medical atunci când vine vorba de cazuri mai complexe. Astfel că ele sunt pasate către alte spitale, deși medicii respectivi sunt plătiți să rezolve și astfel de situații”, a mai afirmat acesta. 

Președintele CJ Caraș Severin a criticat majorarea salariilor tuturor medicilor, apreciind că susținerea financiară consistentă ar fi trebuit direcționată spre medicii tineri, rezidenți, spre cei care trebuie să rămână în țară, nu spre medicii care nu prestează muncă direct proporțională cu veniturile.

El a mai anunțat că a propus destituirea managerului SJU Reșița și a cerut ministrului Sănătății să trimită o comisie de anchetă la acest spital. 

Presa a publicat, azi, imagini șocante din interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița: mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos. Pacienții sunt goi, iar un cadavru abandonat într-un sac de plastic pare abandonat pe un pat. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.