Premierul Ciucă: Aderarea noastră la Schengen aduce o valoare adăugată incontestabilă în acest sens

DE Bianca Iosef | Actualizat: 23.11.2022 - 15:17
Premierul Ciucă- Foto: Guvernul României/Facebook

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen arată că ţara noastră aduce deja "o contribuţie solidă, profesionistă la securitatea Spaţiului Schengen şi a UE în ansamblu".

SHARE

"Am primit cu satisfacţie raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen, publicat astăzi, raport care consemnează evaluările foarte bune ale experţilor europeni în urma vizitei pe care aceştia au avut-o în România şi la Istanbul, la 17 noiembrie 2022.

Pentru Guvernul României, reconfirmarea, prin raportul publicat astăzi, a faptului că îndeplinim cerinţele prevăzute de acquis-ul Schengen în domeniile vizând politica de vize şi protecţia datelor, precum şi a faptului că România este deosebit de activă în cooperarea judiciară în materie penală cu restul partenerilor europeni, reprezintă o nouă validare a meritelor noastre pentru a adera la Schengen", se arată într-un mesaj transmis, miercuri, de prim-ministrul Ciucă.

Citește și: VIDEO Ciucă primit cu onoruri militare în Spania cu ocazia ședinței comune a celor două Guverne

Potrivit acestuia, România a făcut dovada unei "infrastructuri tehnice exemplare" şi a unei pregătiri "solide şi performante" a personalului.

Citește și: Raportul despre România a celei de-a doua misiuni de verificare a acquis-ului Schengen e pozitiv

"Ne bucură să constatăm că experţii europeni au apreciat în mod special modul în care ţara noastră respectă cu stricteţe legislaţia şi procedurile europene, făcând dovada unei infrastructuri tehnice exemplare, precum şi a unei pregătiri solide şi performante a personalului care gestionează aceste domenii, conform standardelor Schengen.

Suntem cu atât mai îndreptăţiţi astăzi să sperăm că aceste rezultate pozitive suplimentare vor face posibilă o decizie pozitivă privind aderarea României la Schengen. România aduce deja, după cum se vede şi din conţinutul acestui raport, o contribuţie solidă, profesionistă la securitatea acestui spaţiu şi a Uniunii Europene în ansamblu", se mai arată în mesajul premierului.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă adaugă că Guvernul României rămâne angajat pe aceleaşi coordonate de seriozitate şi angajament pentru a contribui la siguranţa cetăţenilor europeni.

"Aderarea noastră la Schengen aduce o valoare adăugată incontestabilă în acest sens", a conchis Ciucă, scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.