Polițistul trimis de PSD la Agricultură, teorii conspiraționiste: Suntem o amenințare

DE Valentin Mirică | Actualizat: 24.11.2021 - 11:21
Foto: Facebook

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu, absolvent al Academiei de Poliție, nominalizat pentru portofoliul Agirculturii, s-a lansat în teorii conspiraționiste la audierea în comisiile parlamentare de agricultură.

SHARE

Chesnoiu a susținut că agricultura României ar reprezenta o amenințare pentru alte state, pe care nu le-a nominalizat. El a sugerat că așa-numitul Green Deal ar avea prevederi care să-i defavorizeze pe agricultorii români, dar nu a explicat, concret, la ce se referă. 

Citește și: Putin amenință NATO: Rusia și Belarus vor continua să răspundă provocărilor, inclusiv militare

„Agricultura României este la un moment de răscruce. Contextul internațional este unul complicat. La nivel european, toate statele au impuse o serie de condiționalități (...) Trebuie să fim foarte atenți, pentru că fermierul român este performant și unele condiționalități, pe care România deja le respectă, dar agricultura românească este o amenințare pentru alte state, cu o agricultură mai avansată ca timp.

Avem aceste ambiții de mediu, acest Green Deal care se discută și care are anumite elemente pe care dacă nu vom știi să le exploatăm, atunci vom fi vulnerabili. Interesele statului român trebuie să primeze!

România are un potențial agricol fantastic, dar nu mereu am știut să-l exploatăm. Noi trebuie să trecem de la producție și export a materiei prime, dar trebuie să fim în stare să exportăm marfă cu valoare adăugată.

Știm să producem bine, iar în perioada următoare vom veni cu măsuri pentru ca lanțul alimentar să fie închis, iar românii să se bucure de roadele agriculturii din România”, a spus Chesnoiu.

Potrivit biografiei sale publice, Chesnoiu a studiat la Academia de Poliție, pe care a absolvit-o în 2005. El a lucrat în ministerul de Interne până în 2011, după care s-a transferat la o companie privată, unde era director.

Din 2013, începe să dețină funcții în aparatul bugetar: a fost director de cabinet la mai mulți secretari de stat, inclusiv la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Șanse între Femei şi Bărbaţi, pe vremea când instituția avea drept secretar general un alt polițist care lucrase la direcția de informații a Internelor și era prieten cu Chesnoiu.

Citește și: CCR l-a scăpat pe Isărescu de ștampila oficială de colaborator al Securității

În 2017, regimul Dragnea l-a plasat la conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, unde era director general, deși studiile sale nu justificau o astfel de poziție. Chesnoiu a condus agenția până în mai 2020, după care a fost administrator public al orașului Caracal, viceprimar al acestei localități și apoi deputat. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.