Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi în timp real prezența la vot
8.835.051 Votanți în România
49,06 %
727.704 Votanți în străinătate
Click aici pentru statistici complete

PNL București susține Legea comunităților energetice: întreținere mai mică, mai puțină poluiare

DE Newsweek România | 24.11.2024 - 16:16
PNL București susține Legea comunităților energetice: întreținere mai mică, mai puțină poluiare
PNL București susține Legea comunităților energetice: întreținere mai mică, mai puțină poluiare

Într-un București dinamic, dar afectat de poluare și unde costurile energiei reprezintă încă o provocare, Legea comunităților energetice vine ca o soluție practică și eficientă.

SHARE

PNL București susține promovarea acestei legi, pentru ca românii să aibă o alternativă pentru prețuri mai mici la energie, mai multă autonomie energetică și pentru ca orașele noastre să fie tot mai ferite de poluare.

Ce sunt comunitățile energetice?

Comunitățile energetice sunt grupuri de locuitori, instituții publice sau mici întreprinderi care colaborează pentru a produce, distribui și consuma energie în mod local, folosind în principal surse regenerabile. Prin această inițiativă, Bucureștiul și alte orașe mari pot deveni mai puțin dependente de sursele tradiționale de energie. Pentru fiecare român, o astfel de lege înseamnă posibilitatea de a rămâne cu mai mulți bani în buzunare, prin reducerea cheltuielilor cu energia.

Blocurile din orașele mari: o oportunitate imensă pentru energie curată și ieftină

Blocurile din București și alte orașe mari ale țării reprezintă o resursă neexploatată în ceea ce privește producția de energie. Acoperișurile acestor clădiri pot fi transformate în platforme de producție energetică prin instalarea panourilor fotovoltaice.
Folosind energia solară, locatarii pot acoperi o parte semnificativă a consumului lor de energie electrică pentru locuințe, spații comune (lifturi, iluminat pe scări) sau chiar pentru infrastructura publică din cartier.

În acest fel:

Costurile cu energia scad: Energia produsă local este mult mai ieftină decât cea achiziționată din rețea. Locatarii pot economisi bani lunar, reducându-și semnificativ facturile.

Reducerea poluării: Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Producția de energie curată contribuie la scăderea emisiilor de dioxid de carbon și la îmbunătățirea calității aerului.

Autonomie energetică: Locuitorii devin mai puțin dependenți de fluctuațiile pieței energetice și de furnizorii tradiționali.

„Mai multă autonomie, costuri cu energia în mod cert mult mai mici și obținerea de resurse pentru investiții reprezintă viitorul – despre asta este Legea comunităților energetice”, susține Sebastian Burduja, ministrul Energiei și președintele PNL București, care își asumă promovarea proiectului în viitoarea legislatură a Parlamentului României.
Legea comunităților energetice este despre viitorul pe care ni-l dorim cu toții: orașe moderne, eficiente energetic, prietenoase cu mediul și cu energie accesibilă pentru toți locuitorii.

CMF 11240002

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te