PNL amenință PSD cu o guvernare alături de USR. Cum a răspuns Ciolacu

DE Florin Budescu | Actualizat: 16.09.2024 - 13:10
PNL amenință PSD cu o guvernare alături de USR. Cum a răspuns Ciolacu - Foto:: INQUAM PHOTOS/George Călin
PNL amenință PSD cu o guvernare alături de USR. Cum a răspuns Ciolacu - Foto:: INQUAM PHOTOS/George Călin

PNL amenință PSD cu o guvernare alături de USR. Cum a răspuns Ciolacu. La Consiliul Naţional al PNL, preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, i-a mulțumit lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pentru semnătura de susținere a candidaturii sale.

SHARE

PNL amenință PSD cu o guvernare alături de USR. Cum a răspuns Ciolacu. La Consiliul Naţional al PNL, preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, i-a mulțumit lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pentru semnătura de susținere a candidaturii sale la alegerile prezidențiale.

”Mulţumesc, Nicuşor Dan, pentru semnătură şi pentru mesajul dat astăzi! Ne îndreptăm împreună către victorie! Din decembrie, dreapta va guverna nu doar Bucureştiul, ci întreaga ţară”, a transmis Nicolae Ciucă.

PNL amenință PSD cu o guvernare alături de USR. Cum a răspuns Ciolacu

Nicușor Dan a participat la Consiliul Naţional al PNL. Aici, el a spus că speră ca şi în viitorul mandat să colaboreze cu aleşii liberali la fel de bine ca în mandatul care se încheie. Primarul a mai spus că Bucureștiul și întreaga Românie au nevoie de o guvernare liberală.

Reacţia liderului PNL, Nicolae Ciucă, a venit imediat: ”Mulţumesc, Nicuşor Dan, pentru semnătură şi pentru mesajul dat astăzi! Ne îndreptăm împreună către victorie! Din decembrie, dreapta va guverna nu doar Bucureştiul, ci întreaga ţară”.

Citeşte şi: Valeriu Stoica, fost președinte PNL: Ciucă, singurul ce are calitățile pentru funcția prezidențială

Astăzi, a fost rândul PSD să reacţioneze prin liderul său. "Este o mare diferență între dorință și putință", a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul naţional al PSD şi-a amintit că a fost "contemporan cu o mare coalitie de dreapta, care a dus la un dezastru în România, știți și dv. mai bine decât mine acest lucru și știți de ce PSD a fost nevoit să intre la guvernare, după opt luni de guvernare de dreapta".

Ciolacu a afirmat: "Eu nu-mi mai doresc acest lucru (n.n.: o guvernare de dreapta). Cum vor arăta următoarele guverne… sunt ferm convins de un lucru: că nici un partid nu va putea guverna unul singur, va trebui să facă alianţe politice, iar restul vor decide românii".

Citeşte şi: Nicușor Dan a semnat pentru susținerea candidaturii lui Nicolae Ciucă la Cotroceni

Finalul Cabinetului Dăncilă, susţinut de o coaliţie parlamentară formată din PSD şi ALDE, a avut loc atunci când o moţiune de cenzură a Opoziţiei a trecut, în toamna anului 2019.

A urmat un cabinet minoritar, condus de liderul de atunci al PNL, Ludovic Orban. Primul cabinet a fost demis prin moţiune de cenzură, în martie 2020, şi a fost reînvestit.

Citeşte şi: Ciolacu: ”Nicio pensie nu scade în urma recalculării!” Susține că nimeni nu o să fie nedreptăţit

După alegerile legislative, Orban a format un cabinet de dreapta, cu PNL, USR şi UDMR. Al doilea cabinet al lui Orban şi-a încetat mandatul pe 7 decembrie 2020, când premierul și-a dat demisia, în urma alegerilor parlamentare, după ce PNL s-a clasat pe al 2-lea loc, după PSD (atât la Senat, cât și la Camera Deputaților).

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat prim-ministru interimar, iar guvernul a continuat să funcționeze temporar, până la validarea următorului guvern, pe 23 decembrie 2020.

Până în noiembrie 2021, a funcţionat un alt cabinet de dreapta, condus de Florin Cîţu. Cele două cabinete de după legislative au avut aceeaşi componenţă politică. PNL - USR - UDMR. După noiembrie 2021, PSD a revenit la guvernare, împreună cu PNL, în numele stabilităţii politice.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te