„Mulţumesc premierului Viorica Dăncilă şi Guvernului României pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european. Au ştiut cu toţii că mi-aş fi reprezentat ţara cu profesionalism şi demnitate pe tot parcursul mandatului... Am fost scoasă din cursa de standarde duble şi de jocuri politice făcute, din nefericire, şi cu ajutorul unor colegi români”, a spus Plumb.
Teoria „dublului standard” a fost folosită de Dragnea pentru a învrăjbi românii împotriva Uniunii Europene. În luna mai, Liviu Dragnea a depus la Parlament un proiect legislativ pentru a combate comercializarea produselor sau serviciilor cu „dublu standard” între diversele state UE. Companiile pot fi amendate cu 4% din cifra de afaceri.
„Este primul pas major al PSD împotriva companiilor care vând în România produse asemănătoare, dar de o calitate inferioară faţă de cele vândute în Occident. Este însă nevoie şi de patrioţi în Parlamentul European care să se asigure ca dublul standard privind calitatea alimentelor, medicamentelor şi a altor bunuri de larg consum vândute pe piaţa europeană va fi complet eradicate”, a zis Dragnea. Apoi, a intrat la pușcărie.
Dublu standard și în justiție
În aprilie, vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans a avertizat Guvernul de la București să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar. Guvernul a ripostat invocând, din nou, dublul standard.
„Este încă o dovadă a dublului standard pe care îl practică organismele europene și reprezintă un îndemn la adresa autorităților de la București să încalce Constituția și legile țării. Prima instituție care, în opinia mea, ar trebui să reacționeze la o astfel de declarație ar trebui să fie Consiliul Superior al Magistraturii, care este garantul independenței Justiției și să comunice autorităților de la Bruxelles că nicio autoritate administrativă din România nu poate să intervină într-un dosar care este în curs de cercetare sau de judecată”, a declarat pentru Mediafax, Toni Greblă.