Penalul Titus Corlățean, trimis de PSD să negocieze capitolul Justiție din programul de guvernare

DE Valentin Mirică | Actualizat: 10.11.2021 - 12:54
Foto: captură video Pro TV

Penalul Titus Corlățean a fost trimis de PSD să negocieze capitolul Justiție din viitorul program de guvernare. În 2016, Corlățean a scăpat de urmărirea penală pentru că Senatul a refuzat să-i ridice imunitatea.

SHARE

Corlățean va negocia cu Alina Gorghiu, de la PNL, cea care, în 2016, critica decizia PSD de a-l proteja pe Corlățean de urmărirea penală. 

CITEȘTE ȘI: Percheziții la gruparea de interlopi care cerea taxă de protecție de la dezvoltatorii imobiliari

În iunie 2016, senatorii au respins cererea de ridicare a imunităţii fostului ministru Titus Corlăţean, acuzat de abuz în serviciu în legătură cu organizarea alegerilor prezidenţiale în Diaspora.

Potrivit procurorilor DNA, Titus Corlăţean, senator în Parlamentul României, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, a fost acuzat de abuz în serviciu, cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

DNA arată că, în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus (Victor Ponta n.r.) şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte (PSD).

În momentul în care majoritatea PSD din Senat a blocat urmărirea penală a lui Corlățean, Alina Gorghiu, pe atunci președinte al PNL, a scris pe Fcaebook: „Miza PSD nu este salvarea lui Corlăţean, ci a celor de deasupra lui, care au făcut calculele politice şi au decis că românii din diaspora nu trebuie să voteze, pentru ca ”cineva” să iasă preşedinte cu orice preţ.

Domnilor Ponta şi Dragnea ar trebui să le fie ruşine: povara a căzut pe umerii celui de care s-au folosit pentru a-şi duce la îndeplinire planul. Din păcate, riscăm să treacă multă vreme până când vom afla cum s-au derulat discuţiile celui mai odios plan împotriva dreptului la vot.În 2014 au blocat votul ca să iasă Ponta preşedinte, azi folosesc votul ca să blocheze aflarea adevărului. Democraţie a la PSD!".

CITEȘTE ȘI: VIDEO Interlopii Piciu și Pikachu au spart oglinda dubei care venise să-i ia după o bătaie în stradă

În 2018, DNA a închis acest dosar. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.