Patronii lui George Simion și-au pus familiile și partenerii de afaceri pe listele partidului AUR

DE Petru Zoltan, Petre Bădică | Actualizat: 07.12.2020 - 22:52
George Simion, liderul AUR / FB

Co-președintele AUR este director de marketing la o firmă a cărui patron este vicepreședinte AUR.

SHARE

George Simion a fost angajatul unei firme de construcții de la care a încasat, anul trecut, 38.000 de lei (3.200 lei pe lună). Salariul mediu în construcții este de 3.180 de lei, potrivit INS. Patronul majoritar al firmei de construcții Ideal Proiect Archiecture & Engieering SRL este Dorin Lulea. Lulea este patronul lui Simion la firmă. Dar la partid, Simion îi este superior. George Simion este copreședintele AUR, iar Lulea vicepreședinte, desemnat să se ocupe de relația cu oamenii de afaceri.

Familia nu e pe locuri eligibile

Firma Ideal Proiect Archiecture & Engieering  este patronată de Marius Dorin Lulea (70%) și Daniela Luciana Axinia (30%). În ultimul an fiscal, firma la care a lucrat George Simion a avut o cifră de afaceri netă de 2,87 milioane lei cu 13 angajați. Sediul social al firmei este în localitatea ilfoveană Tunari. Cei doi mai sunt asociați în firma Lulea Design, societate care a raportat o cifră de afaceri de 731.309 lei cu șase angajați.

Numele lui Marius Dorin Lulea mai apare în alte patru firme. El este unic asociat al firmei Centrul de Formare Profesională a Specialiștilor în Construcții, firmă care a declarat o cifră de afaceri de 561.953 lei cu un singur angajat. În firma Ideal City Group este asociat cu arhitectul Alexandru Teodor Ernest. Cei doi au mai fost asociați în firma Soft Group Construct, firmă radiată între timp. Într-o altă firmă, Ideal Rocod, este asociat cu Ion Bordian, din Republica Moldova. Firma de IT a celor doi a declarat o cifră de afaceri de doar 71.520 lei. O altă companie în care Marius Dorin Lulea apare ca asociat este Unirea 1918 Media, firmă în care îl are ca partener de afaceri pe Sorin Lulea.

Marius Dorin Lulea (foto jos) este președintele Organizației Oamenilor de Afaceri a partidului AUR. Însă, pe listele de candidați pentru Senat ale partidului depuse pentru județul Neamț se află Francisc Lulea, tatăl lui Marius Dorin Lulea. Și la Camera Deputaților figurează o anume Tereza Lulea. Însă, membri familiei Lulea nu sunt pe locuri eligibile.

„Sunt născut la Piatra Neamț dintr-o familie de români muncitori, mama Dorina și tata Francisc, ambii provenind din localitățile din județul Neamț.

Am trecut prin toate lipsurile și problemele cu care s-au confruntat românii după 1989, cu drama pierderii locurilor de muncă, a salariilor mizere pentru părinți, a unui stat românesc parcă îndreptat împotriva noastră. Dar povestea noastră este povestea majorității românilor.

Acolo mi-am petrecut copilăria alături de cei patru frați ai mei: Dan, Francis, Sorin și Andreea. Deși au fost multe greutăți, părinții s-au îngrijit că vom avea cele necesare, mai ales școală”, scrie Lulea pe pagina sa de prezentare.

Candidații patroni: Unul s-a retras de la Senat, altul a rămas la Deputați

Celălalt patron al lui George Simion, Daniela Luciana Axinia, are la rândul ei alte trei firme. În firma Ideal Inginerie și Arhitectură este asociată cu focșăneanul Adrian George Axinia, candidat la Camera Deputaților pe listele AUR Prahova. Firma are sediul social în același imobil cu firma angajatoare a lui George Simion. Conform datelor financiar, Ideal Inginerie și Arhitectură a avut o cifră de afaceri de 298.095 lei cu trei angajați. În firma Inginerie și Consultanță Construcții, Daniela Luciana Axinia este asociată cu Petre George Cezar. Cifra de afaceri a acestei firme în ultimul an fiscal a fost de 171.460 lei cu zero angajați. Separat, Daniela Luciana Axinia mai este patroana firmei Club de Recuperare și Întreținere Axis.

Partenerul de afaceri al Danielei Luciana Axinia, Petre George Cezar a fost candidat la Senat pe listele AUR Prahova, dar acesta a renunțat la candidatură, conform unei Deciziei 31 din 26.10.2020 a Biroului Electoral de Circumscripție nr.31 Prahova.

Focșăneanul Adrian George Axinia este cap de listă la Camera Deputaților pe județul Prahova. AUR a obținut 9,38%.  Conform declarației de avere depusă de Axinia, rezultă că acesta deține două terenuri intravilane în Tunari și unul în Vrancea. Tot în Vrancea are și casa bătrânească. Însă, se laudă cu o șalupă Monterey din 2003 și un cont bancar de 150.000 lei. El lucrează ca inginer la firma Ideal Prima Design de unde a încasat un salariu anual de 36.000 lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te