Orban spune că reprezintă „și trecut și prezent și viitor” în PNL

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.05.2021 - 17:47
Ludovic Orban. Sursă imagine: Captură video Facebook

Actualul șef al PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că este „cel mai bun cunoscător al PNL” și că reprezintă „și trecut și prezent și viitor” în partid.

SHARE

„Noi vom demara festivalul democraţiei în PNL, care nu înseamnă numai congresul şi alegerea preşedintelui partidului, înseamnă adunări generale în fiecare organizaţie locală, conferinţe judeţene în fiecare judeţ şi abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic, aş putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL şi nu numai, în general, al ţării. Am umblat extrem de mult în anii carierei publice pe care am avut-o şi cunosc nevoile comunităţilor locale, primari, reprezentaţi ai administraţiei locale. Simt bine pulsul PNL şi mai ales că oamenii nu trebuie să rişte pe mâna mea, pentru că eu am arătat în patru ani de zile de ce sunt capabil", a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la Galați, citat de Agerpres.

Întrebat dacă se consideră trecutul sau viitorul PNL, în contextul candidaturii sale la funcţia de preşedinte al formaţiunii politice, Orban a răspuns: „Şi trecut, şi prezent şi viitor".

Citește și: Spitalul din Bistrița securizează buletinele RT-PCR pentru COVID, după apariția unui fals | Newsweek Romania

Actualul șef al liberalilor a mai spus și că atunci când „a fost aleasă actuala conducere a PNL, partidul era într-o situaţie de criză, după un rezultat foarte slab în alegerile parlamentare şi cu un scor în sondaje foarte mic. Am câştigat alegerile europarlamentare, alegerile prezidenţiale cu preşedintele Klaus Iohannis candidat, cu cel mai mare scor obţinut vreodată de un candidat de dreapta. Am câştigat alegerile locale cu cel mai mare scor obţinut de o formaţiune politică de dreapta. La alegerile parlamentare am înregistrat scorul pe care l-am înregistrat după un an de pandemie, secetă, inundaţii, fiind cel mai greu an de guvernare, cel mai greu prin care a trecut România în ultimii 30 de ani. Şi într-un fel, opţiunile populaţiei au fost influenţate de măsurile de restricţie pe care a trebuit să le luăm (...). Am ce să arăt colegilor mei şi candidez extrem de serios pentru un proiect important pentru România, şi anume, un salt economic, un salt în dezvoltare, un salt în ceea ce priveşte afirmarea şi respectul faţă de România în rândul Uniunii Europene şi naţiunilor lumii".

Citește și: Teodosie: De vină pentru plagiat, calculatorul și cei care nu sunt ortodocși din Comisia Teologică | Newsweek Romania

Întrebat despre faptul că primarul Clujului, Emil Boc, îl susține pe premierul Florin Cîțu la șefia partidului, Ludovic Orban a spus că „nu poţi să sprijini un candidat care nu şi-a anunţat candidatura, însă nu-mi place să comentez”.

Șeful PNL Galați, deputatul George Stângă, și filiala partidului au anunțat că îl sprijină pe Orban pentru un nou mandat în fruntea PNL.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.