Orban: Nu sunt mai presus de lege, deși am votat împotriva Legii antifumat

DE Andrei Mocanu | 01.06.2020 - 22:27
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit la Digi24 despre fotografia în care apare fumând și bând bere în biroul său de la Guvern, alături de colegii săi miniștri pe care i-a servit cu țigări/trabucuri, alcool și mâncare.

SHARE

„Am încălcat regula. Nu purtam masca, am fumat în spațiu închis. Sunt fumător de 40 de ani. Așa este. Am greșit și am cerut scuze. Difuzarea pozei are efect negativ în spațiul public, că eu, ca premier, fumez.

Mă folosesc ca exemplu negativ. Așa nu. Să nu se apuce tinerii de fumat. Eu fumze de 40 de ani, mi-as dori, o să încerc să mă las. Am mai încercat, m-am lăsat aproape un an, apoi m-am reapucat”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că nici nu a făcut anchetă să vadă de unde a plecat poza, și că nici nu a vrut să știe.

„Nu cunsoc mobilul, numele persoanei care a făcut poza. Am compărut într-o postura care nu era corectă și asta este. Mă face să fiu mai corect. Eu în general respect regulile. Se întamplă în unele ocazii să mai las garda jos. Era ziua mea de naștere. Nu eu i-am invitat pe colegi, ei mi-au făcut o supriză și au venit. Dar chiar și atunci când stăteam la masă tot de problemele guvernului discutam”, a precizat președintele PNL.

Premierul a subliniat că sfătuiește pe orcine să nu se apuce de fumat și că va încerca și el să renunțe, dar recunoaște, totodată, că a votat impotriva legii antifumat în spații închise. 

„Eu am votat împotriva legii, pentru că am spus că trebuie niște locuri special amenjate pentru fumători. În prezent, în Parlament trebuie să faci cam 350 de metri să ajungi la locul de fumat, de aceesa se întâmplă să mai fumeze unii pe udne apucă. E complicat.

Muncești 14-15 ore pe zi, muncă istovitare. Iar acum chiar a fost o avalanșă de probleme care au necesitat soluții imediate, decizii importante rapide. Nu te poți controla tot timpul. Dar  admit, și greșelile trebuie judecate. Este o greșeală a mea, încerc să fiu cât mai corect.

Nu e vorba despre lăcomie, lene, trufie, sau alte păcate… Am fost fotografiat că fumam. Am greșit, am plătit amenda. Sunt dispus să plătesc dacă greșesc. Nu sunt mai presus de lege.

Oricine greșește trebuie sa plătească, indiferent de funcție. Reflectez la o soluție să mă las de fumat, că am fumat destul 40 de ani. Cel mai tare s-ar bucura familia”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -