Orban, întrebat dacă îl demite pe directorul ONAC: Este posibil. Sunt profund nemulţumit

DE Valentin Mirică | Actualizat: 01.09.2020 - 17:30

Premierul Ludovic Orban a spus că este posibil să îl demită pe directorul ONAC, aşa cum a cerut ministrul Educaţiei, Monica Anisie, din cauza problemelor legate de licitaţia pentru tabletele elevilor, precizând că este nemulţumit de modul în care s-au derulat licitațiile.

SHARE
Ludovic Orban a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Turnu Măgurele, dacă îl demite pe directorul ONAC, aşa cum a cerut ministrul Educaţiei, Monica Anisie. 
 
“Este posibil. Sunt profund nemulţumit de modul în care s-au derulat mai multe proceduri de licitaţie. Ultima procedură cu tabletele în care nu a avut capacitatea să finalizeze procedura pentru toate cele 250.000 de tablete pentru care am asigurat finanţare de la Guvern, noroc că am prevăzut această situaţie şi că am alocat 100 de milioane de euro bani pentru tablete în sistem de decontare, orice autoritate locală sau unitate şcolară care achiziţionează tabletele necesare i se vor deconta cheltuielile pentru achiziţionarea tabletelor. În mod clar, acolo unde nu ajung tabletele pe care le trimitem noi din achiziţia centralizată, vor trebui achiziţionate tablete de la nivel local, fie de autoritatea locală, fie de unitatea şcolară, iar noi decontăm din fonduri europene până în limita a 100 de milioane de euro aceste tablete”, a afirmat Orban, citat de news.ro.
 
El a fost întrebat şi dacă intenţionează să rezilieze contractul cu firma care a câştigat contractul pentru măştile destinate categoriilor defavorizate. 
 
“Dacă nu livrează cantitatea integrală în termenul prevăzut de contract, normal Ministerul Sănătăţii trebuie să rezilieze contractul şi să încheie contract subsecvent cu firma de pe locul doi. Dacă firma de pe locul doi nu are capacitatea de a livra, reziliează contractul şi încheie contract subsecvent cu firma de pe locul trei până obţine cantitatea integrală de măşti”, a explicat premierul Orban.
 
Ministrul Educaţiei, MInica Anisie, a cerut premierului Ludoic Orban demiterea preşedintelui ONAC, întrucât licitaţia pentru achiziţionarea a 250.000 de tablet nu poate fi finalizată la timp. ”Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitaţiei, după atâtea luni în care toate instituţiile implicate, mai puţin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată în termenele stabilite”, a transmis Anisie.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.