Orban, despre moțiunea PSD pe Sănătate: Cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.06.2020 - 08:36

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul a fost atacat cu o mulţime de "idei năstruşnice" în legătură cu măsurile luate în timpul pandemiei, iar moțiunea PSD împotriva ministrului Sănătății este o ”expoziție de demagogie deșănțată”.

SHARE

Orban a amintit că Guvernului pe care îl conduce i s-a reproşat fie că se fac prea puţine, fie prea multe teste COVID-19, în timp ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a promis că va testa "tot poporul la scara blocului".

”Dacă nu luam măsura izolării și carantinării, România era Italia la pătrat. Pentru că noi am avut peste 1,7 milioane de români între 26 februarie și 1 iunie care au venit din țări în care epidemia era extrem de puternică”, a explicat Orban, subliniind că nu înțelege decizia CCR potrivit căreia izolarea și internarea obligatorie sunt neconstituționale.

"Am fost atacaţi cu o mulţime de idei năstruşnice, ca să nu le caracterizez în alt fel. O perioadă ni s-a zis că facem prea puţine teste şi doamna Firea, dacă va aduceţi aminte, a promis că testează tot poporul la scara blocului. Cine a fost testat de Firea să voteze cu Firea, cine nu a fost testat de Firea să voteze cu Nicuşor Dan, atâta zic eu, în urma acestei, cum să spun, expoziţii de demagogie deşănţată.

Ne-au acuzat că nu testăm, ca să folosim teste rapide. Nişte aberaţii fără margini. Acum ne acuză că manipulăm cifrele, că dăm cifre mai mari, că facem prea multe teste.

Păi cum facem prea multe teste? Nu ziceau că facem prea puţine? Este adevărat, noi am pornit de la o capacitate de testare, la începutul epidemiei, de 400-500 de teste şi astăzi avem capacitate instalată de 17.000 de teste şi am ajuns să facem 11.800 - 12.000 de teste în zilele normale. Asta e manipulare, că facem teste? Chiar sunt penibile", a spus Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 24 iunie, moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Sănătății. Intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, moțiunea a fost votată de 164 de deputați, în timp ce 85 s-au împotrivit, iar 48 s-au abținut.

Trecerea unei moțiuni simple nu implică automat și demiterea ministrului, fiind o formă de control parlamentar fără efecte juridice.

PSD a mai trecut, în ultimele săptămâni, moțiuni simple împotriva a mai mulți miniștri precum Violeta Alexandru, Monica Anisie, Marcel Vela, Adrian Oros sau Florin Cîţu.

În timpul dezbaterii moțiunii „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, social-democrații și-au concentrat discursurile pe trei capete de acuzare: menținea lui Adrian Ionel în fruntea Unifarm de PNL, blocarea testării în Capitală și faptul că spitalele sunt închise pentru bolnavii cronici.

Citește și...

Tătaru, despre adoptarea moţiunii împotriva sa: Un vot politic rămâne un vot politic

PSD, infectat de teoria conspirației: Cifrele oficiale ale pandemiei au ajuns o loterie

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -