Orban, despre candidatura lui Cîțu la șefia PNL: „E în faza în care trebuie să se convingă pe sine”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.06.2021 - 17:09
Orban, despre candidatura lui Cîțu la șefia PNL: „E în faza în care trebuie să se convingă pe sine”. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, referindu-se la candidatura premierului Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al partidului, că "probabil el acum e în faza în care trebuie să se convingă pe sine" pentru a-i putea ulterior convinge pe alţii.

SHARE

"<<Voi fi preşedintele PNL>>, trebuie să-şi repete de 20 de ori. Ca să îi convingi pe alţii, trebuie să fii tu convins şi probabil el acum e în faza în care trebuie să se convingă pe sine ca să poată să-i convingă şi pe alţii", a spus Orban, întrebat dacă premierul Forin Cîţu este sigur pe victoria în alegerile din PNL.

Citește și: Lupte subterane dure în partidele coaliției de guvernare. An decisiv pentru PNL și USRPLUS

Orban, surprins de candidatura premierului Cîţu la şefia partidului

Orban a precizat și că a fost surprins de candidatura premierului Cîţu la şefia partidului, dar nu i-a cerut să se retragă din competiţie, pentru că demersul de a candida pentru o asemenea poziţie este unul serios.

"Nu, n-am încercat (să-l convingă să renunţe, n.r). Noi am avut o discuţie la instalarea Guvernului. A fost surpriză pentru mine că şi-a anunţat candidatura, chiar a fost o surpriză, dar n-am încercat să-l conving să-şi retragă, pentru că în politică trebuie să fii serios. Dacă anunţi că îţi depui candidatura, trebui să fii consecvent. Dacă acum îşi anunţă candidatura şi mâine îşi retrage candidatura, poate fi privit ca neserios în acest demers. Demersul de a candida la cea mai înaltă funcţie din PNL e un demers foarte profund, foarte serios, foarte responsabil, cu care nu poţi să te joci. Din cauza asta nu i-am cerut să se retragă", a răspuns Orban atunci când a fost întrebat dacă a încercat să-l convingă pe premierul Cîţu să renunţe la candidatură, informează Agerpres.

Citește și: PSD face promisiuni cu bătaie lungă: va abroga ordonanţa pe Sănătate după ce va reveni la putere

Ludovic Orban a menţionat că în demersul său de a candida pentru un nou mandat la conducerea PNL se bazează pe experienţa acumulată în ultimii 30 de ani, pe o bună cunoaştere a partidului şi pe capacitatea sa de a atinge obiectivele propuse.

"În primul rând, cunosc partidul. (...) Nu în ultimul rând, este vorba şi de capacitatea de a pune în practică un program şi de a atinge obiective", a punctat Orban.

Preşedintele PNL a fost prezent vineri, în judeţul Gorj, în localitatea Bumbeşti Piţic, pentru o vizită electorală de susţinere a candidatului liberal pentru funcţia de primar al localităţii, Irina Cojocaru. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te