Olguța Vasilescu: urmașa lui Vadim aprofundează cărți în limbi străine pe care nu le știe

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.11.2019 - 14:45
Inquam Photos

Olguța Vasilescu nu a avut nicio problemă să se lepede de Viorica Dăncilă a cărei campanie pentru președinția a condus-o  

SHARE

 La 24 de ore după ce Dăncilă a pierdut cursa pentru Cotroceni, Vasilescu a declarat că toată lumea știa că fostul premier nu are nicio șansă iar ea nu a făcut decât să încerce să mobilizeze unele oraganizații. Apoi, i-a cerut demisia din funcția de șef al PSD, potrivit unor surse politice.   

Traseistă din PRM

Olguța Vasilescu se trage din PRM-ul lui Vadim Tudor care a făcut-o deputat în perioada 2000 – 2004 dar și purtător de cuvânt. În 2004, actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, combătea traseismul politic. Trei ani mai târziu trecea de la PRM la PSD. În 2000, actualul ministru al Muncii intra în Parlament de pe listele acestui partid. Într-una din ultimele sale sale luări de cuvânt din acel mandat (septembrie 2004), Lia Olguța Vasilescu susținea că „este absolut firesc ca şi deputaţii şi senatorii care migrează la alte formaţiuni politice să-şi piardă mandatul de parlamentar”.  

Citește și: Cum combate Olguța traseismul

Citește fără să cunoască pronunția Olguța 

Vasilescu și-a dat un doctorat în sociologie suspect de plagiat. Mai haios este un alt aspect.   Lia Olguța Vasilescu a dovedit și apoi a recunoscut că nu cunoaște absolut deloc limbile engleză și franceză. Acest lucru nu a împiedicat-o să susțină că a aprofundat peste o mie de pagini în cele două limbi străine pentru documentarea la teza sa de doctorat intitulată „Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne“, susținută în anul 2007, așa cum a dezvăluit Newsweek în exclusivitate.

Lia Olguța Vasilescu admite, în cv-ul său, că nu cunoaște cele două limbi străine: engleza și franceza. Politiciana menționează, la capitolul „aptitudini și competențe personale“, astfel: „limba maternă – română“, „limbi străine – limba italiană“.  În schimb, în bibliografia lucrării sale de doctorat, actualul ministru al Muncii a menționat că a parcurs și aprofundat numeroase cărți în limbile engleză și franceză. Și nu orice fel de cărți, ci unele foarte complexe de sociologie și filosofie care nu au fost traduse în românește.   

Citești și: Doctorat după limbi străine necunoscute

A fugit după tramvai

La mijlocul lunii martie a anului 2017, Lia Olguța Vasilescu, a fost invitată la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiția femeii, care a avut loc la New York. Discursul său a devenit viral, dar nu pentru conținutul mesajului ministrului Muncii, ci pentru modul precar și rușinos în care pronunța cuvintele în limba engleză. Vasilescu a spulberat imediat misterul recunoscând că habar nu are limba engleză.

„Pentru cineva care n-a făcut nicio oră de engleză în școala și avea de ales între engleză, spaniolă, arabă și chineză, m-am prezentat decent. Mâine e Organizația Internațională a Francofoniei și voi vorbi în franceză“, a reacționat ministrul.  Și s-a ținut de cuvânt.  Vorbind la „Organizația Internațională a Francofoniei“, Lia Olguța Vasliescu a spus în loc de „Les segregations  sur le marche du travail“ („piața muncii“), „marché du tramvai“ („mersul tramvaiului“).  Pronunția a fost la fel de grotească. Accentul a fost unul extrem de original. Discursul Ministrului Muncii a  devenit, rapid, la fel de viral.   

Citește și: Manda, dar de nuntă de 300.000 euro

Dar de nuntă de sute de mii

Newsweek a scris că Senatorul PSD Claudiu Manda a trecut în noua sa declarație de avere cadourile primite la nunta sa cu deputata Lia Olguța Vasilescu: 246.400 de euro, 334.000 lei și 5.200 de dolari. După nuntă, Olguța Vasilescu a explicat că ANAF nu poate să-i impoziteze darul de nuntă.

„În mod sigur achităm împrumutul luat de soț pentru a cumpăra casa (n.r. - împrumutul este de 150.000 de euro). O să trecem în declarația de avere, o să scriem cu cât am rămas după ce am scăzut cheltuielile. Am vorbit cu cei de la ANAF și le-am spus că noi vrem să plătim impozitul pe banii primiți la nuntă. Au spus cei de la ANAF că darurile nu se impozitează", a explicat deputata PSD. Tot în 2019, Claudiu Manda a împrumutat PSD, în campania electorală cu 436.195 de lei.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te