Niky Scorpion, fratele și un nepot puși de Piedone pe listele pentru consilieri de la sectorul 5

DE Stelian Negrea | Actualizat: 16.05.2024 - 17:21
Niky Scorpion, fratele și un nepot puși de Piedone pe listele pentru consilieri de la sectorul 5 - INQUAM PHOTOS / George Călin
Niky Scorpion, fratele și un nepot puși de Piedone pe listele pentru consilieri de la sectorul 5 - INQUAM PHOTOS / George Călin
Piața Niky Scorpion din Rahova. Intrarea principală. Foto: Google Earth
Piața Niky Scorpion din Rahova. Intrarea principală. Foto: Google Earth
Piața Niky Scorpion, vedere aeriană. Foto: Google Earth
Piața Niky Scorpion, vedere aeriană. Foto: Google Earth

Lista PUSL pentru consiliul local al sectorului 5, unde primar este Cristian Popescu Piedone, a fost burdușită cu familia unui politician și om de afaceri rrom controversat: Nicolae Păun alias Niky Scorpion. Acesta a fost anchetat de DNA pentru fraudarea de fonduri europene.

SHARE

Lista candidaților PUSL, partidul al cărui președinte este Cristian Popescu Piedone, pentru sectorul 5, a cărui primărie este condusă de același Piedone, este împăunată cu trei membri ai controversatului om politic Nicolae Păun alias Niky Scorpion. 

Citește și: Piedone și-a pus moșia pe numele soacrei, averea pe numele copiilor, iar primăria a dat-o nepoților

Niky Scorpion, fratele și un nepot puși de Piedone pe listele pentru consilieri de la sectorul 5

Acesta a fost președintele Partidei Rromilor dar s-a înscris în PUSL anul trecut. 

Niky Scorpion a prins locul 3 pe lista PUSL chiar după fiul lui Piedone, care candidează și pentru funcția de primar al acestui sector, și după însuși Piedone actualul primar al sectorului 5 și candidat pentru primăria Capitalei.

Pozițiile 3, 6 și 12 pe listele PUSL

Fostul șef al Partidei Rromilor, despre care presa a relatat că a avut un rol determinant în câștigarea de către Piedone a sectorului 5 în urmă cu patru ani, a prins un loc eligibil pe listele PUSL creditat cu prima șansă în acest sector.

Niky Scorpion se află înaintea unor nume grele din angrenajul de putere și influență ale lui Piedone: Mircea Nikolaidis, de exemplu, actualul viceprimar al Sectorului 5.

Pe poziția șase pe aceeași listă se află Nicolae Ștefan, de profesie lăcătuș mecanic, fratele lui Păun Nicolae. Iar pe poziția 12, Păun Florin, șofer, un nepot de-al aceluiași. 

Niky Scorpion: “Vă dau în judecată”

Newsweek România i-a trimis un set de 10 întrebări lui Nicolae Păun la care acesta a spus că ne va răspunde dacă are timp după 9 iunie, data alegerilor locale. 

“Sunteți foarte curios de felul. După alegerile din 9 iunie dacă am timp vă răspund. (…) Domnule dragă ești liber să fac ice vrei doar ești ziarist dacă nu relatezi adevărul te dau în judecată și vei plăti“, afirmă în două mesaje către subsemnatul candidatul PUSL. 

Citește și: Piedone, așteptat la Parchet în dosarul lipsei avizului la securitate la incendiu de la Piața Rahova

L-am întrebat pe Nicolae Păun, printre altele, despre modalitatea în care a ajuns pe listele PUSL, ce-l recomandă să fie consilier local, dacă a pus umărul ca fratele și nepotul său să fie puși pe aceeași listă, dacă aceste nominalizări au vreo legătură cu principala sa afacere, târgul Niky Scorpion din Rahova, sectorul 5 etc. 

A ocupat ilegal o stradă publică

Nicolae Păun deține 80% din compania Niky Scorpion Alcom SRL care operează o piață de tipul anilor 90, o structură metalică încercată de vreme care acoperă tarabe unde se vând mărfuri diverse, vizavi de Piața Rahova.

Celelalte procente sunt deținute de unul dintre fii acestuia. 

Citește și: Nicky Scorpion i-a câștigat lui Piedone Primăria Sectorului 5 cu susținere masivă în Ferentari

Vezi aici foto cu intrarea principală în Piața Niky Scorpion de pe Google Earth

Piața Rahova este deținută și operată chiar de către Administrația Piețelor Sector 5 din subordinea primăriei lui Piedone, Newsweek România a scris recent AICI că ISU București  Ilfov a amendat autoritățile locale din acest sector pentru că au dat în funcțiune această piață fără să aibă avizul de securitate la incendiu. 

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, alt candidat la alegerile locale din acest an, a întreprins o serie de demersuri în instanțele de judecată împotriva companiei deținute de Nicolae Păun și a modului în care acesta folosește o stradă din domeniul public în interes privat. 

“Nicu Păun a ocupat strada Glicinelor încă din perioada când primar al sectorului era Nicolae Bârzoi, în perioada 1992-1996, şi de atunci s-a tot extins, fără nicio autorizaţie. El a cumpărat teren de-o parte şi de alta a străzii, de la oameni care i-au vândut de frică, şi a construit acolo, blocând practic strada. Nici construcţiile n-au autorizaţie, nici blocarea străzii“, explica, în urmă cu 16 ani, Vanghelie.

Vezi aici foto aeriană cu Piața Niky Scorpion de pe Google Earth

Piața Niky Scorpion este funcțională la ora actuală în aceeași parametri ca acum 20 de ani semn că administrația lui Piedone nu întreprins nici un demers pentru intrarea acesteia în legalitate. 

Anchetat de DNA într-un dosar de spălare de bani

Nicolae Păun a implicat Partida Romilor, pe care a condus-o până anul trecut, și compania Niky Scorpion Alcom SRL într-o schemă de fraudare a fondurilor europene. 

Un proiect desfășurat în toată România cu finanțare din fonduri europene prin care se urmărea crearea a 200 de noi locuri de muncă și implicarea, în inițiative de antreprenoriat social, a unui număr de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate. 

Conform unui comunicat al DNA din iulie 2016 Nicolae Păun, deputat în Parlamentul României și președinte al Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, a fost trimit în judecată de procurorii anticorupție sub control judiciar pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosire, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Alături de el au mai fost trimise în judecată interpusa care deținea la vedere compania Niky Scorpion SRL și fostul deputat Mădălin Voicu și o serie de alți membri ai Partidei Romilor. 

Procurorii DNA îi mai acuzau pe cei implicați în această schema că le-au cerut celor 3000 de persoane un procent din sumele primite drept donații la Partida Romilor și că au prejudiciat bugetul UE cu 24 de milioane de lei. 

Vezi AICI integral comunicatul de presă al DNA

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te