Nicușor Dan: Firea a oprit plata pentru persoanele cu dizabilități. Bătaie de joc până în ultima zi

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 27.10.2020 - 11:23
Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a condamnat, pe Facebook, suspendarea plății indemnizației pentru persoanele cu dizabilități, menționând că banii vor fi alocați după preluarea mandatului.

SHARE

„Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție.

Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a reacționat primarul ales, pe Facebook. 

Mandatul lui Nicușor Dan a fost validat luni de Tribunalul București. Decizia este definitivă. 

În această dimineață, Direcția de Asistență Socială a anunțat că nu mai poate plăti banii persoanelor cu dizabilități din Capitală, pentru că nu mai are fonduri. 

„În atenția beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap!În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare. Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri”, a anunțat DGASMB pe Facebook. 

Și Vlad Voiculescu, propus viceprimar al Capitalei, din partea Alianței USR-PLUS, a criticat actuala administrație PSD, acuzând că primărița Gabriela Firea se răzbună pe oamenii cu dizabilități: „vor să facă să pară că noi am fi oprit plățile și să capitalizeze pe asta pentru alegerile parlamentare”. 

Nu este pentru prima dată când situația persoanelor cu dizabilități este folosită politic în Capitală. La începutul pandemiei, Direcția de Asistență Socială a anunțat că nu mai sunt bani pentru indemnizații, pentru că aceste fonduri trebuie să fie direcționate către gestionarea pandemiei de coronavirus. Atunci, Gabriela Firea a dat înapoi, pe fondul valului de critici.  În acea perioadă, Gabriela Firea acuza că Primăria nu primește fonduri de la Guvern și că bugetul Capitalei este gol. 

Citește mai multe aici: Primărița Firea nu mai taie banii oamenilor cu dizabilități. Vezi istoricul răzgândirilor pe Facebook

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te