Nicolae Ciucă, la Chișinău: „Nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 01.03.2024 - 15:28
Nicolae Ciucă, la Chișinău: „Nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană” - Foto: Facebook/Igor Grosu

Președintele Senatului României, liberalul Nicolae Ciucă a declarat în cadrul vizitei pe care o efectuează în Republica Moldova, că „Am credința că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”.

SHARE

„Cetățenii Republicii Moldova știu deja că România le este cel mai de încredere partener. Am credința că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”, a declarat, la Chișinău, președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită de două zile în Republica Moldova, relatează voceabasarabiei.md.

„Pentru frații și surorile noastre de dincolo de Prut. Vreau să transmit astăzi, de la Chișinău, un mesaj puternic de solidaritate și sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat.

Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către sutele de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România și care sunt îngrijorați pentru familiile lor de peste Prut.

Vreau să știți că România prețuiește la fel de mult locurile în care v-ați născut.

Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană. Este o țară independentă și suverană și e singura care trebuie și poate să își decidă soarta”, a mai transmis demnitarului român.

Citește și: Nicolae Ciucă, lansare de candidați în Moldova. Cum s-a dezvoltat regiunea în mandatul liberalilor

Igor Grosu: „Moldova poate miza pe sprijinul deplin al României”

„Republica Moldova poate miza pe sprijinul deplin al României. Este angajamentul pe care l-am primit și de această dată de la bunul prieten al țării noastre, Nicolae Ciucă, președintele Senatului român.

Ultimii ani au fost plini de provocări, dar noi am reușit să mergem înainte, să avansăm pe agenda de reforme, datorită dialogului dinamic dintre țările noastre pe toate domeniile, în mod special interparlamentar. Experiența României în procesul de aderare la Uniunea Europeană este valoroasă pentru noi și colegii parlamentari români ne ajută deja cu expertiză în aproximarea legislației naționale.

De asemenea, un rol important în promovarea Republicii Moldova o au europarlamentarii români și m-am bucurat să-i revăd pe unii dintre ei la Parlament, pe Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan.

Citește și: Ciucă, despre „transferurile” de primari: „Racolările de primari, o calicie fără rost”

Suntem în plin proces de a avansa pe domenii importante de infrastructură, precum ar fi cooperarea energetică prin realizarea proiectului ce prevede construcția liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 400 kV Suceava Bălți.

De asemenea, urmează în anii următori să construim alte patru poduri rutiere peste Prut. Toate aceste proiecte de infrastructură au drept scop să îmbunătățim viața cetățenilor de pe ambele maluri.

România rămâne a fi și cel mai important partener comercial, în context, mi-am exprimat repetat recunoștința pentru organizarea celui de-al doilea Forum Economic sub auspiciul Casei Regale Române care a întrunit peste 300 de companii străine.

Sperăm că în urma a asemenea evenimente comune, reușim să încurajăm cât mai mulți investitori străini să vină în Republica Moldova. Am vorbit și despre situația din regiune și am convenit că prin eforturi comune vom face tot posibilul ca să păstrăm pacea și stabilitatea”, a declarat, pe pagina sa de Facebook,  Igor Grosu, Președintele Parlamentului de la Chișinău. 

Președintele Senatului României este însoțit, în vizita sa la Chișinău, de către europarlamentarii Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te