Nicolae Ciucă: Au fost nenumărate poziționări ale lui George Simion în linia de retorică a Rusiei

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.10.2024 - 09:31
Nicolae Ciucă: Au fost nenumărate poziționări ale lui George Simion în linia de retorică a Rusiei - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Nicolae Ciucă: Au fost nenumărate poziționări ale lui George Simion în linia de retorică a Rusiei - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă: Au fost nenumărate poziționări ale lui George Simion în linia de retorică a Rusiei, trebuie să cunoaștem aceste chestiuni - spune liderul liberal.

SHARE

Ciucă mai spune că "nu este lipsit de relevanță dacă Marcel Ciolacu dorește să intre în turul 2 cu un promotor al Rusiei".

Despre încercarea PSD de a da voturile AUR, preşedintele PNL spune: "Cred că e vorba de mai mult de 20 de voturi în fiecare secție. E vorba de o acțiune împotriva democrației și moralității".

Nicolae Ciucă: Au fost nenumărate poziționări ale lui George Simion în linia de retorică a Rusiei

"Noi trebuie să vedem cum ne putem ridica ca națiune. Despre asta este vorba. Chiar dacă m-ar fi sunat Ciolacu, nu i-aș fi răspuns. La un telefon distanță nu înseamnă că lucrurile se rezolvă. E nevoie de soluții", adaugă preşedintele Senatului.

Apoi adaugă: "Vrem să fim tratați cu onestitate, corect, nu suntem chiar atât de naivi. Încerc prin toate metodele să arăt că putem să ne unim pentru România".

despre AUR

"Președintele României trebuie să fie un președinte pentru toți românii.

Ne uităm la decizia CCR și dorința PSD să învingă în turul 2, ar fi numai posibilitatea ca Marcel Ciolacu să intre-n turul 2 cu George Simion. Astăzi decizia a fost ca Diana Sosoaca a să candideze la Parlament.

Au fost nenumărate pozitionari ale lui G Simion în linia de retorică a Rusiei și trebuie să cunoaștem aceste chestiuni. Nu este lipsit de relevanță dacă M Ciolacu dorește să intre-n turul 2 cu un promotor al Rusiei, vom putea vorbi de un AUR consistent în Parlament.

Trebuie sa vedem care sunt toate efectele. Marcel Ciolacu a avut o acțiune de susține a propriului interes.

Citeşte şi: Tănase Stamule, PNL: „Nepotul lui Marcel Ciolacu, noul Mătușa Tamara”

Rusia și-ar dori un AUR în turul 2

"Chiar adică nu este vorba de o abordare ilegală, este o vorba de o acțiune împotriva democrației și împotriva moralității."

despre transferul de voturi

(PSD și-a mandatat oamenii din secții să îl voteze pe Simion?)

"Eu cred că e vorba de mai mult de 20 de voturi. E vorba de o acțiune împotriva democrației și moralității."

despre relația cu Ciolacu și PSD

(V-ați prins în ultima lună ce face Ciolacu?)

"Nu e vorba doar de ultima lună. A fost vorba de comisarul european în care convenisem să facem împreună demersuri pentru un comisar al României, nu al PSD, nu al PNL.

Este vorba de ce am discutat pentru eliminarea inechităților din rândul pensiilor militare, pensiile pentru mineri. Au fost angajamente pe care eu le-am discutat cu Ciolacu și am avut încredere.

Românii trebuie să înțeleagă politica pe care noi o facem pentru oameni, nu pentru noi. Noi trebuie să rămânem ancorați în realitate, să vorbim cu oamenii și să facem ce vor oamenii.

Citeşte şi: Alexandru Muraru: „PSD a sabotat constant cultura, mai ales pentru Iași. Opera nu s-a mai construit

Noi trebuie să vedem cum ne putem ridica ca națiune. Despre asta este vorba.

Ciolacu la Partidul Comunist se întoarce. Chiar dacă m-ar fi sunat, nu i-aș fi răspuns. La un telefon distanță lucrurile nu înseamnă că se rezolvă. În guvernare se rezolvă problemele prin soluții.

Vom face tot ce ține de noi să apărăm libertatea."

Despre posibila fraudă la vot

"Mi-e frică să nu se întâmple ce s-a întâmplat la CCR. Dacă e să ținem cont de ce vor să facă cu votul, e normal să apărăm urnele. Vigilența ne obligă să luăm măsuri în consecință.

Am intrat cu bună-credință, am în continuare. Sunt militar, nu am ținut cont de buna-cuviință și am luat decizii corecte, drepte. Nu vă bateți joc de noi. Nu suntem bătaia de joc a nimănui.

Tot ce am realizat la guvernare, cu toate cele bune și mai puțin bune, nu ne-am dat niciodată înapoi să recunoaștem ce nu am făcut bine, dar am spus românilor ce e corect. Vrem să fim tratați cu onestitate, corect, să nu ne facă pe la spate pentru că nu suntem chiar atât de naivi."

Coagularea forțelor de dreapta

"Noi am intrat la guvernare cu PSD pentru că USR a depus o moțiune împotriva propriului guvern."

(Adică să vă susțină?) "De ce nu?

Lasconi să vină să susțină un proiect de dreapta, să înțeleagă valoarea numerică a cifrelor. Am discutat cu dumneai, sunt în măsură votanții USR să facă diferența.

Nicolae Ciucă încearcă prin toate metodele că putem să ne unim pentru România. Îndemn pentru toate forțele de dreapta."

despre sondaje

(Ne uităm la sondaje să vedem totuși puțină realitate?)

"Nu îmi place să mă mint frumos. Nu așa am fost crescut, nu așa am lucrat, am fost cu picioarele pe pământ. Manipularea oamenilor prin sondaje nu e corectă pentru viitorul României."

despre un viitor guvern cu PSD

"Vă spun foarte simplu. Nu ar fi sănătos pentru democrația din România. A fost o situație de criză, de aceea avem guvern cu PSD. Pentru că s-a lăsat spațiu formațiunilor extremiste să crească."

(Cum asigurați lupta anticorupție ca Președinte?)

"Președintele are un rol în numirea șefilor de instituții, judecătorilor, procurorilor. A existat o lipsă de dialog și un orgoliu nejustificate în tot ce a însemnat interesele țării. Eu voi asigura acest dialog."

despre război

(Se vede Ciucă îmbrăcat în haina de general, în fruntea țării?) "Doamne ferește. Nu îmi doresc acest lucru. Am o carieră încheiată. După 35 ani de activitate știu să păstrez pacea. Noi știm ce înseamnă și am simțit conflictul."

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te