Misoginism în PSD. Proiectele femeilor, sabotate de Ponta și Dragnea

DE Petre Bădică | Actualizat: 09.01.2020 - 14:49
Inquam Photos

Organizația de Femei a PSD funcționează cu frâna de mână trasă, proiectele sale murind la naștere.

SHARE

Organizația de Femei a PSD are o pagină de Internet unde își prezintă realizările și inițiativele. La capitolul „proiecte” există cinci acțiuni ale femeilor PSD.

Niciuna nu a fost sprijinită de PSD, deși partidul a fost la guvernare.

Proiectele ar fi trebuit să se desfășoare în perioada în care partidul a fost condus de Ponta și Dragnea.

1.     „Pe primul loc copiii” – Este proiectul demarat de OFSD din anul 2010. Prin acest proiect ne-am propus sa initiem o serie de actiuni atat in ce priveste imbunatatirea legislatiei cat si pregatirea unor masuri si solutii pentru politicile publice guvernamentale in interesul protectiei copilului…  O alta propunere s-a referit la cresterea alocatiilor pentru copii”, se arată pe pagina Organizației de femei a PSD.

După șapte ani de guvernare, sute de mii de copiii nu au primit masa caldă de care beneficiau prin lege. Bursele de merit pentru elevii care obțin peste nota 8,5 nu s-au acordat în multe localități din lipsa fondurilor. Cel puțin 1.000 de școli au toalete în fundul curții. Peste 150.000 de copii adorm flămânzi, iar guvernul Dăncilă a refuzat creșterea alocațiilor.  

2.     „VIOLENTA DOMESTICA POATE UCIDE - reprezinta un demers al OFSD pentru sensibilizarea opiniei publice dar si a institutiilor cu raspunderi in acest sens”.

Un raport pe anul trecut arată că doar una din trei victime ale violenţei domestice merge în instanţă, pentru a cere protecţie împotriva agresorului. Femeile nu au încredere în sistemul de protecție din România.  

3.     „PACT PENTRU DEMNITATEA FEMEII – Proiectul a fost lansat in anul 2014, cu prilejul Zilei de 8 Martie si el urmareste o serie de masuri impotriva discriminarii femeii in plan economic, social si politic, avand ca prioritate o mai mare implicare a femeilor in societate”.

În afara acestui anunț, Internetul nu consemnează nicio acțiune concretă sau vreo materializare a acestui pact.

4.     „FEMEILE POT REUSI – care semnifica un sistem bine organizat de pregatire a femeilor in vederea participarii lor atat in campaniile electorale in calitate de candidat,dar si pentru ocuparea unor functii importante in viata publica”. Da, Viorica Dăncilă a reușit pentru că Dragnea avea nevoie de un om docil care să nu îi iasă din vorbă. Când Dragnea și-a pierdut puterea, Dăncilă a fost eliminată.  

5.     „ROMANIA LA FEMININ – este un proiect prin care OFSD isi propune sa sustina femeile romance, atat in tara cat si inafara”.

Un proiect care nu a fost urmat de nicio măsură concretă.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te