Ministrul Turismului: Ţara noastră se poate mândri cu un patrimoniu cultural divers, bine conservat

DE Alin Crișan | Actualizat: 24.01.2023 - 16:38
Daniel Cadariu - Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

SHARE

Ţara noastră se poate mândri cu un patrimoniu cultural divers, iar judeţul Alba este unul atractiv, cu un portofoliu bogat în obiective istorice de prim rang, bine conservate, relevante pentru evenimentul pe care astăzi îl sărbătorim, a afirmat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu.

Citește și: Povestea lui Moș Ion Roată, țăranul care a sfârșit în lanțuri după ce a votat Unirea: Cerea pământ

În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române. Astfel, cu acest prilej, la împlinirea a 164 de ani de la înfăptuirea acestui eveniment istoric, reprezentanţii Ministerului Turismului invită românii să pornească pe urmele eroilor neamului, descoperind Ruta Unităţii Naţionale 1848 - 1918 - 1922, din judeţul Alba, renumită pentru încărcătura istorică a meleagurilor.

"Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, îmi face o deosebită plăcere să adresez tuturor românilor sincere urări de bine. Amintesc că această zi marchează un moment istoric important pentru identitatea noastră, mai exact, ziua în care am primit un nume. România! Ţara noastră se poate mândri cu un patrimoniu cultural divers, iar judeţul Alba este unul atractiv, cu un portofoliu bogat în obiective istorice de prim rang, bine conservate, relevante pentru evenimentul pe care astăzi îl sărbătorim. Aşadar, nu-mi rămâne decât să vă invit să porniţi la drum spre Ruta Unităţii Naţionale, să descoperiţi o parte din istoria ţării noastre şi să vă bucuraţi de atracţiile turistice de care aceasta dispune. La mulţi ani tuturor românilor!", a transmis ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Citește și: Kovesi a demarat o anchetă anti-mafia în 10 țări din UE: A descoperit fraude de 32 de milioane €

Ruta Unităţii Naţionale 1848-1918-1922 străbate circa 150 km din judeţul Alba şi reprezintă o oportunitate de conştientizare şi de promovare a valorilor culturale şi istorice ale poporului român. Aceasta porneşte din municipiul Blaj şi ajunge până în localitatea Avram Iancu din zona Munţilor Apuseni.

"Aici aveţi ocazia să vizitaţi câteva atracţii turistice, cum ar fi: Câmpia Libertăţii, Piaţa 1.848, Catedrala Mitropolitană, Palatul Cultural Blaj, Catedrala Încoronării, Monumentul Marii Uniri, Casa Memorială Avram Iancu, Casa Velican, Muzeul Avram Iancu şi multe altele. De asemenea, dacă decideţi să vizitaţi judeţul Alba, trebuie să ştiţi că acesta dispune de numeroase posibilităţi de cazare, activităţi de agrement, precum tenisul, înotul, trasee pentru biciclete, precum şi multe alte variante de a vă petrece timpul liber, în funcţie de preferinţele voastre", se menţionează în comunicat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te