Ministrul Mediului Costel Alexe a lansat din Bacău programul „Rabla pentru electrocasnice 2020” (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 21.09.2020 - 17:18
Costel Alexe anunță debutul programului „Rabla pentru electrocasnice”

Prin noul program, este finanțată achiziția a șapte tipuri de aparaturi electrice și electrocasnice.

SHARE

Un nou program al Administrației Fondului pentru Mediu a fost lansat în dezbatere publică în această dimineață, de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în cadrul unei conferințe de presă organizată în Bacău de Ionel Palăr, candidatul Alianței PNL – USR-PLUS la Consiliul Județean Bacău și de Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, candidatul Alianței pentru Primăria Bacău.

„Avem la dispoziție 40 de milioane de lei și românii pot achiziționa până la finalul anului electrocasnice, cu voucerele primite în schimbul aparaturii la care renunță. Am estimat că venim în sprijinul a 100.000 de români care vor apela la acest program, dar și a industriei românești.

La fel de important este că, prin achiziționarea de noi electrocasnice, facturile la energiei vor fi mai mici , iar statul reușește să extragă aceste obiecte, în fond, niște deșeuri, din casele românilor. Colectarea lor se va face organizat, nu vom mai găsi frigidere la gropile de gunoi ale orașelor. Dacă solicitările vor fi mari, vom suplimenta suma alocată”, a explicat ministrul Costel Alexe.

Prin noul program, este finanțată achiziția a șapte tipuri de aparaturi electrice și electrocasnice. Voucere în valoare de 400 de lei vor fi acordate pentru mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv cele portabile, frigidere și combine frigorifice, televizoare și uscătoare de rufe, cele de 300 de lei pentru mașinile de spălat rufe, iar cine achiziționează un apirator va primi 200 de lei.

Voucerele vor fi electronice, iar doritorii se vor putea înscrie on-line, în aplicația de pe www.afm.ro, unde vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditați în program. La cumpărarea unui nou produs, trebuie predat unul similar.

Ghidul va sta în consultare 30 de zile, timp în care marii retaileri se vor înscrie în program, iar românii se vor putea prezenta apoi la unul dintre comercianții acceptați.

„Să scăpăm și de gunoiul de la noi de acasă!”

La începutul ultimei săptămâni de campanie electorală și cu ocazia vizitei ministrului Costel Alexe, Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, a vorbit despre cea mai mizerabilă campanie electorală din ultimii 30 de ani, din județ.

„Dacă tot vorbim despre lucruri care înseamnă un mediu mai sănătos, poate că este timpul să vedem gunoiul de la noi de acasă și să încercăm să scăpăm de el. Să vedem ce primim în cutiile poștale, să vedem ce mesaje ni se transmit în mediul on-line sau pe alte canale.

Au fost câteva sute de mii de fluturași prin care s-a încercat discreditarea mea și a candidaților PNL, comandate de PSD. Biroul electoral al Municipiului Bacău a constatat că flyerele distribuite de PSD Bacău și «realizate de RCC Print Company SRL, la adresa lui Ionel Palăr, depășesc limita informării și duc la discreditarea competitorilor electorali, având un conținut defăimător ».

O situație similară a fost și la Agăș, v-am prezentat și alte cazuri din județ. Deși Birourile electorale au interzis difuzarea și au dispus înlăturarea din spațiul public a acestor materiale de propagandă, PSD sfidează orice regulă, orice lege, scrisă sau nescrisă.

Duminică dimineață, au dat astfel de materiale în curtea unei biserici de lângă Bacău. Dacă nici când se sfințește o biserică, într-o zi de tihnă, nu se pot abține este clar că disperarea că pierd județul, după 30 de ani, a ajuns la apogeu.

Atât de disperați sunt, că se pretează la orice: îi sună pe funcționarii din instituțiile publice din județ, și îi amenință că, dacă vor vota cu Palăr, își pierd locurile de muncă. Nimeni nu vine să dea afară funcționarii publici, nimeni nu vine să taie sporurile și salariile.  

Oricine a muncit și are o carieră în spate va rămâne liniștit și va fi tratat cum se cuvine! Da, lichelele, pușlamalele, care au ajuns pe posturi nu prin competență, ci pe bază de pile, vor pleca singure, pentru că nu vor face față modului de lucru, alert și în folosul cetățeanului”, a declarat Ionel Palăr.

_______________

Comandat de PNL, Executat de: News International SA, cod AEP- 21200012. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te