Ministrul demisionar al Agriculturii, un fost polițist din Caracal. CV bogat în funcții publice

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.06.2022 - 22:28
Ministrul demisionar al Agriculturii, un fost polițist din Caracal. CV bogat în funcții publice/Adrian Chesnoiu Facebook

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a demisionat din funcție după ce a fost acuzat că a trucat un concurs de consilieri. Potrivit DNA, Chesnoiu a săvârșit infracţiunea de abuz în serviciu.

SHARE

Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de Ministru al Agriculturii după acuzațiile de corupție. Acesta are un CV bogat în funcții publice, ocupând diverse posturi în aparatul de stat. 

Potrivit biografiei sale publice, Chesnoiu a studiat la Academia de Poliție, pe care a absolvit-o în 2005. El a lucrat în ministerul de Interne până în 2011, după care s-a transferat la o companie privată, unde era director.

Citește și: Chesnoiu: „Mă retrag din funcția de ministru”

Din 2013, începe să dețină funcții în aparatul bugetar: a fost director de cabinet la mai mulți secretari de stat, inclusiv la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Șanse între Femei şi Bărbaţi, pe vremea când instituția avea drept secretar general un alt polițist care lucrase la direcția de informații a Internelor și era prieten cu Chesnoiu.

În 2017, regimul Dragnea l-a plasat la conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, unde era director general, deși studiile sale nu justificau o astfel de poziție. Chesnoiu a condus agenția până în mai 2020, după care a fost administrator public al orașului Caracl, viceprimar al acestei localități și apoi deputat. 

Citește și: DNA cere ridicarea imunităţii ministrului Chesnoiu. Acuzat că a trucat un concurs de consilieri

Chesnoiu este președintele comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaților. 

Deputatul PSD are două masterate, ambele la Academia de Poliție, plus un curs de introducere în securitate națională, urmat la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” - Colegiul Naţional de Apărare. 

Presa a scris, în 2017, că era doctorand la Academia de Poliție, dar această informație nu apare în CV-ul său. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.