Miniciunile ministrului Negrescu pentru albirea lui Vâlcov și Liviu Pop

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.09.2018 - 22:44
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a declarat că responsabilitățile sunt individuale, referitor la postările pe Facebook-ul ale lui Darius Vâlcov, consilier al prim-ministrului Dăncilă, și ale senatorului PSD Liviu Pop.

SHARE

Ministrul Victor Negrescu susține că ceea ce scrie pe rețelele sociale consilierul primului ministru și un senator PSD nu implică statul român. Doar că, paginile de FB pe care au postat opinii Pop și Vâlcov sunt asumate de cei doi cu funcțilie oficiale din statul român.

Liviu Pop a susținut, la sfârșitul lunii august, că Iohannis a condus o organizație care este continuatoarea unui grup nazist. Darius Vâlcov a postat în weeekend un filmuleţ în care îl compară pe şeful statului cu Hitler.

Ministrul Victor Negrescu nu a condamnat explicit declarațiile irepsonsabile ale celor doi, ci s-a limitat să precizeze că Vâlcov și Pop au vorbit în nume personal și că nu angajează nici Executivul (în cazul consilierului guvernamental), nici Parlamentul (în cazul senatorului )

„Responsabilitățile sunt individuale”, a afirmat Victor Negrescu, adăugând că Vâlcov și Pop au folosit „miloacele publice persoanle, rețele de socializare”.  „În contexttul acesta, nu văd legătura între statul român și responsabilitățile individuale ale unor persoane”, a mai spus el, răspunzând unei întrebări adresate de HotNews într-un briefing de presă.

Minsitrul Negrescu eludează adevărul

Liviu Pop a menționat pe pagina sa de Facebook, unde a insinuat că Iohannis a condus o organizație fascistă, că este „Senator de Maramureș. Președinte Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senatul României”. 

Pe contul personal de Facebook, Liviu Pop nu spune că este o persoană privată, așa cum vrea să inducă ministrul Negrescu, ci că este „Senator de Maramureș. Președinte Comisia pentru învăţământ, știinţă, tineret și sport”. Prin aceste mențiuni explicite, poate că și ministrul Negrescu înțelege că aceste persoane rămân și pe paginile lor de Facebook, senator și membru al guvernului. După cum ei înșiși menționează.

Nici Darius Vâlcov nu l-a comparat pe Iohannis cu Hitler pe persoană fizică. Pe pagina sa de Facebook, Darius Vâlcov susține că este „oficial guvernamental”.

În concluzie: Vâlcov și Liviu Pop au făcut declarațiile mizerabile de mai sus ca oficiali ai statului român.

Președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a afirmat marți, într-un interviu pentru HotNews.ro, că derapajele recente ale lui Darius Vâlcov și Liviu Pop afectează relațiile germane-române, iar faptul că guvernul nu s-a delimitat de ele arată că le acceptă. În opinia sa, președinția Consiliului UE pe care o va deține România anul viitor pare că „a eșuat înainte de a începe". 

Krichbaum a declarat și că, având în vedere recentele evenimente din România, este clar că Mecanismul de Cooperare și Verificare nu poate fi ridicat, adăugând că investitorii germani sunt descurajați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te