Mihai Chirica: Este foarte provocatoare întrebarea dacă PNL va face alianţă cu PSD

DE Valentin Mirică | Actualizat: 23.04.2021 - 17:40
Foto: Inquam/ Octav Ganea

Primarul liberal al Iaşiului Mihai Chirica susţine că este "foarte provocatoare" întrebarea dacă va face alianţă cu PSD în Consiliul Local, după respingerea bugetului local, precizând că va căuta soluţii "în orice direcţie" pentru ca Iaşiul să meargă mai departe.

SHARE

Mihai Chirica a afirmat, într-o conferinţă de presă, că a avertizat conducerea PNL despre războiul politic de la Iaşi dintre liberali şi USR PLUS, edilul arătând că întrebarea dacă va face alianţă cu PSD în Consiliul Local este una "foarte provocatoare".

"Am avertizat întreaga conducere politică a PNL, de la preşedintele de partid, primul-ministru şi o parte dintre miniştri, despre războiul politic de la Iaşi. Război pe care îl tot anunţ când ajung la Bucureşti, că lucrurile se duc pe o traiectorie greşită şi că acest partid (USR PLUS - n.r.) este lipsit de empatie faţă de ieşeni. Este foarte greu să spun ce vom face mai departe. Dar este foarte provocatoare întrebarea care mi se tot adresează de dimineaţă: «Veţi căuta soluţii la PSD?». Voi căuta soluţii în orice direcţie în care Iaşiul trebuie să meargă mai departe. Nici nu-mi pasă de alte decizii. Dacă trebuie să mor pentru chestiunea asta, ca să salvăm oraşul, o voi face. Nu mai accept umilinţa", a susţinut Mihai Chirica, citat de news.ro.

Surse din cadrul PNL Iaşi susţin că edilul Chirica ar fi vrut de câteva săptămâni să facă alianţă cu PSD în Consiliul Local, ar fi avut chiar unele discuţii la Bucureşti pe această temă, însă Ludovic Orban s-ar fi opus. Orban ar fi cerut, în repetate rânduri, continuarea discuţiilor dintre PNL şi USR PLUS la Iaşi, lucru pe care Chirica l-a recunoscut recent într-o conferinţă de presă.

Citește și: Cu ce se apără România la Marea Neagră: trei fregate, o corvetă, 30 de MiG-uri și 17 avioane F-16

Bugetul local al Iaşiului a fost respins, joi, după discuţii maraton în Consiliul Local. Consilierii PNL şi PMP au votat pentru, cei ai PSD au ieşit din sală, în timp ce reprezentanţii USR PLUS s-au abţinut de la vot.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat că de luni intră în grevă japoneză, după respingerea bugetului local de către consilieri, el avertizând totodată că şi sindicatele din instituţiile subordonate Primăriei ar putea declanşa proteste. Liderii ieşeni ai USR PLUS susţin, referindu-se la intenţia edilului Mihai Chirica de a intra în grevă japoneză, că primarul Iaşiului se află în grevă generală din prima zi a mandatului său, ei precizând că respingerea bugetului local nu înseamnă blocarea activităţii Primăriei. "Chirica se află în grevă generală, nu japoneză, din prima zi de mandat”, afirmă senatorul USR PLUS Marius Bodea.

Citește și: FOTO&VIDEO Jumătate din Drumul Expres Craiova – Pitești, stadiu de 75%. Se deschide în toamnă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.