Marcel Ciolacu, în Republica Moldova: Lucrurile ce ne unesc cu adevărat sunt cele la nivel de simbol

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.03.2023 - 17:15
Marcel Ciolacu în Republica Moldova Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat la festivitățile din Republica Moldova că lucrurile ce ne unesc cu adevărat sunt cele la nivel de simbol și cu fiecare pod care va fi construit împreună cu România va fi un zid în fața Rusiei.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a participat luni la festivităţile prilejuite de dezvelirea busturilor lui Alexandru Marghiloman şi Ion Inculeţ, în localitatea Ialoveni din Republica Moldova.

El a afirmat că lucrurile ce ne unesc cu adevărat sunt cele la nivel de simbol, iar cu fiecare pod pe care îl vor construi cu România vor ridica un zid şi mai mare în faţa Rusiei, a transmis News.ro.

Marcel Ciolacu, în Republica Moldova: Lucrurile ce ne unesc cu adevărat sunt cele la nivel de simbol

Ciolacu a mai arătat că România va fi acolo unde o cheamă datoria şi vocea sângelui şi va apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova!

 ”Toţi decidenţii de la Bucureşti şi eu personal nu vom avea linişte până când trupul acestei ţări nu se va vindeca definitiv de boala rusească”, a mai afirmat el.

Citește și: Marcel Ciolacu: Se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei. Este o reparație istorică și morală

Politicianul a reamintit că Unirea Basarabiei cu România nu a fost deloc uşoară.

”Au fost lungi perioade lipsite de speranţă. Chiar la începutul lui 1918, pentru cauza unirii părea că istoria se termină acolo şi atunci, odată pentru totdeauna, dar au fost oameni luminoşi care au

 continuat să lupte şi care au folosit inteligent oportunităţile oferite de vremuri pentru a-şi urma obiectivul suprem.

Citește și: Urma banilor negri din Mitropolia Moldovei: 100 de lei nunta și botezul pe chitanță, restul la plic

Pe doi dintre ei îi cinstim astăzi cu mare bucurie. Alexandru Marghiloman şi Ion Inculeţ sunt cei doi artizani ai Unirii Basarabiei cu România acum 105 ani: doi mari oameni politici, doi patrioţi români, un buzoian şi un ialovean”, a precizat liderul PSD.

Preşedintele Camerei a mai spus că ”după decenii întregi de discriminare şi inechitate, se face în sfârşit dreptate pentru Mitropolia Basarabiei”.

Citește și: Anchetă la Mitropolia Moldovei: facturi "umflate" de cinci ori pe bani din donații

”Am văzut că şi aici au fost diferiţi oameni care au contestat cedarea cu titlu gratuit a clădirii fostului Seminar Teologic din perioada interbelică.

Eu vă spun că aici discuţia este dincolo de nişte clădiri. Este vorba de simboluri, este vorba de dreptate şi de o reparaţie istorică şi morală faţă de singura Biserică care se opune Patriarhiei Moscovei.

Mitropolia Basarabiei a fost jefuită de sovietici, iar ceea ce dumneavoastră faceţi astăzi este un act de dreptate pentru care vă mulţumesc în mod deosebit!”, a subliniat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te