Marcel Ciolacu cere audit în spitale după scandalul de la Pantelimon. ”Cine a greşit să plătească”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.08.2024 - 12:34
Marcel Ciolacu cere audit în spitale după scandalul de la Pantelimon. ”Cine a greşit să plătească” - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu cere audit în spitale după scandalul de la Pantelimon. ”Cine a greşit să plătească” - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a cerut audit pentru toate procedurile din spitale. Afirmația a fost făcută după scandalul privind morțile suspecte de la SPitalul Sfântul Pantelimon.

SHARE

Marcel Ciolacu a remarcat miercuri, la începutul şedinţei de Guven că ancheta care vizează Spitalul ”Sf. Pantelimon” a produs emoţie, transformată în dispută publică dură, concretizată în acuzaţii dure la adresa medicilor. 

Premierul spune că el este alături de medici și de cei din sistemul sanitar care-şi fac onest treaba.

Marcel Ciolacu cere audit în spitale după scandalul de la Pantelimon. ”Cine a greşit să plătească”

”Cine a greşit, indiferent de nume, să plătească!”, a afirmat premierul, înainte de ședința de guvern, în contextul scandalului de la Spitalul Sfântul Pantelimon.  El a admis că este necesar un audit al tuturor procedurilor de lucru din spitale.

Citește și: Liber la muncă! Rafila despre cele 2 doctorițe de la Sf. Pantelimon eliberate: ”Se pot întoarce”

”Văd că ancheta în cazul ”Sfântul Pantelimon” a produs o emoţie naţională transformată însă în dispută publică dură. Sunt acuzaţii aruncate fără limite la adresa medicilor ce pot genera lipsă de încredere în actul medical, cu consecinte grave şi pe termen lung. Datoria mea, ca premier, este să fiu alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care-şi fac onest treaba”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că ”cine a greşit, indiferent de nume, să plătească”.

”Trebuie făcut însă şi un audit, cu experţi naţionali şi internaţionali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale. Pornind de la Terapie Intensivă, continuând pe fiecare domeniu în parte!”, a conchis Ciolacu.

Cei doi medici de la Secţia ATI a Spitalului ”Sf. Pantelimon” acuzaţi de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient vor fi puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti le-a admis marţi contestaţia la măsura plasării lor în arest preventiv. Decizia fiind definitivă.

Citește și: Doctorițele de la Pantelimon, arestate pentru omor, puse în libertate de Curtea de Apel București

Cele două doctoriţe au fost arestate preventiv în 8 august, prin decizia Tribunalului Bucureşti.

Cei doi medici sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare după decesul unui bărbat de 54 de ani, căruia i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină, scrie News.ro.
 
Pe de altă parte, Ciolacu a anunţat  că spitalele CFR din Sibiu şi Timişoara vor fi reabilitate şi modernizate, iar în şedinţa de Guvvern va fi făcut un prim pas în vederea trecerii clădirilor în proprietatea statului, întrucât au devenit proprietatea unor persoane fizice.

”Noi continuăm să investim în reţeaua de spitale publice: spitalele CFR din Sibiu şi Timişoara vor fi reabilitate şi modernizate. Clădirile celor două spitale au devenit proprietatea unor persoane fizice, care evident că nu pot asigura investiţiile specifice infrastructurii spitaliceşti”, a afirmat şeful Guvernului.

El explicat că este necesară trecerea clădirilor în proprietatea statului

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te