Liber la muncă! Rafila despre cele 2 doctorițe de la Sf. Pantelimon eliberate: ”Se pot întoarce”

DE Elena Petrescu | Actualizat: 20.08.2024 - 22:01
Liber la muncă! Rafila despre cele 2 doctorițe de la Sf. Pantelimon eliberate: ”Se pot întoarce” - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
Liber la muncă! Rafila despre cele 2 doctorițe de la Sf. Pantelimon eliberate: ”Se pot întoarce” - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

Liber la muncă! Rafila despre cele 2 doctorițe de la Sf. Pantelimon eliberate: ”Se pot întoarce”. Ministrul Sănătăţii a declarat marți seara că cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon, recent eliberate din arest după ce au fost acuzate de omor, se pot întoarce.

SHARE

Liber la muncă! Rafila despre cele 2 doctorițe de la Sf. Pantelimon eliberate: ”Se pot întoarce”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marți seara că cele 2 doctorițe de la Spitalul Pantelimon, recent eliberate din arest după ce au fost acuzate de omor, se pot întoarce la muncă.

Liber la muncă! Rafila despre cele 2 doctorițe de la Sf. Pantelimon eliberate: ”Se pot întoarce”

Asta deoarece instanța nu le-a impus nicio interdicție legală, dar revenirea acestora în activitatea profesională ar fi dificilă și ar necesita o pauză.

„Din moment ce instanța a hotărât că nu au niciun fel de interdicție, sigur teoretic ar putea să se întoarcă la muncă, dar discutăm de două femei care au trecut printr-o săptămână foarte grea şi cu foarte multă presiune publică.

Citește și: Doctorițele de la Pantelimon, arestate pentru omor, puse în libertate de Curtea de Apel București

E clar că reintegrarea în muncă va fi mai dificilă și nu pot face eu comentarii față de situația în care se găsesc ele.

Dar în mod evident, oricine trece printr-o astfel de experiență nu cred că se poate întoarce la muncă, mai ales că discutăm de oameni care lucrează în terapie intensivă şi îngrijire pacienți critici.

Trebuie în mod evident o perioadă de pauză", a declarat Alexandru Rafila în cadrul unui interviu TV.

„Aşa cum nu am comentat nici în momentul în care a existat acel referat al procurorilor care a dus la reținerea celor două doctorițe timp de mai bine de o săptămână, nu pot să comentez nici acum când instanța le-a pus în libertate, însă cred că e un lucru pe care ar trebui să-l subliniem. 

Citește și: Percheziții la angajați de la Spitalul Sfântul Pantelimon, în legătură cu morțile suspecte de la ATI

Cred că în România trebuie să înţelegem:

suntem ţară din Uniunea Europeană şi trebuie să respectăm prezumția de nevinovăție până la stabilirea vinovăției de către o instanţă şi trebuie să respectăm demnitatea umană şi demnitatea profesională, mai ales că discutăm de 2 femei tinere.

Dacă sunt vinovate, evident, vor trebui să se plătească pentru vina lor, dar repet lucrurile acestea trebuie să le respectăm, cel pun aşa cred eu.

Mai ales dacă acest lucru se răsfrânge şi către corpul medical, ceea ce creează o presiune care nu este în niciun fel favorabilă pacienților din România, pentru că medicii trebuie să lucreze în condiţii de confort şi de respect, aşa cum şi pacienții trebuie îngrijiți cu mult profesionalism şi multă grijă", a completat Alexandru Rafila.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te