Mandatul de ambasador în Franța al lui Luca Niculescu e pe sfârșite. Ce mesaj a scris pe Facebook

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.07.2022 - 14:13
Luca Niculescu este ambasador în Franța de șase ani

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a postat un mesaj pe Facebook din care reiese că mandatul său se apropie de final, după mai bine de șase ani petrecuți în această poziție.

SHARE

„A fost o mare onoare să reprezint România în Franța timp de peste șase ani. În toată această perioadă, am lucrat zilnic pentru ca relația atât de specială dintre București și Paris să fie și mai strânsă, ca legăturile dintre noi să fie și mai puternice, în toate domeniile”, a scris Luca Niculescu pe Facebook.

Potrivit lui, „nu există un singur sector în care relațiile” româno- franceze „să nu fie de o mare intensitate”, fie că este vorba de „politică, economie, cultură, apărare, societate civilă, sau parteneriate între localități”.

Citește și: O nouă Cortină de Fier, susținută de Polonia care se înarmează masiv: 400 mii soldați și avioane F35

„Când vine vorba despre Franța, «românii au memoria inimii», după cum spunea Titulescu. A fost, de asemenea, un privilegiu să reprezint România în Principatul Monaco și Principatul Andorra. Iar, dincolo de chestiunile bilaterale, am avut marea șansă sa promovez alte dosare pasionante – cum ar fi aderarea la OCDE, unde procesul a început cu succes. Sau relația tot mai puternică cu Organizația Internațională a Francofoniei.

Voi spune puțin despre acești șase ani acum, chiar dacă ar fi foarte multe de spus, atât de bogați au fost. Cred că, dintre toate experiențele de aici, cel mai mult m-au marcat întâlnirile cu oamenii. Au fost sute de întâlniri memorabile cu francezi și români, oameni datorită cărora conexiunile dintre țările noastre sunt aparte.

Citește și: VIDEO Boris Johnson, propunere să conducă alianța anti-Putin ca emisar special pentru Kiev

Le mulțumesc pentru că au împărtășit cu mine trăirile și experiențele lor și că am putut lucra împreună. Le mulțumesc românilor din Franța, de la care am avut atât de învățat. Dar lista celor cărora ar trebui să le mulțumesc e foarte-foarte lungă. Așa că mă voi opri doar la mulțumirile pentru extraordinarii colegi de la Ambasadă, fără de care nu am fi realizat ce am realizat în acești ani.

O etapă se apropie de sfârșit, o alta se pregătește să înceapă. Și va fi tot pentru România!”, a mai punctat Luca Niculescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.