MAE a cenzurat un comunicat despre corupția din România al Departamentului de Stat al SUA

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.04.2019 - 15:34
Mike Pompeo și Teodor Meleșcanu Foto: Cont Flickr – U.S. Department of State

Ministerul român de Externe a omis să precizeze într-un comunicat de presă că Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, i-a spus omologului său român, Teodor Meleșcanu, cât de important este ca România să continue lupta anticorupție, în contextul agresiunii rusești în regiune.

SHARE

Cei doi oficiali au avut luni o întrevedere de lucru la Washington. La întrevedere au participat și ambasadorul României în SUA, George Maior, subsecretarul de stat pentru afaceri politice, David Hale şi asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene, Philip Reeker.

Pasajul referitor la lupta anticorupție se regăsește în comunicatul de presă al Departamentului de Stat al SUA, nu și în cel a MAE român.

Comunicatul de la washington este următorul: "Secretarul de Stat Michael R. Pompeo s-a întâlnit azi (luni, n.red.) la Washington, DC, cu ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu.

Au discutat despre strânsa cooperare cu România în domeniul securităţii, un stat aliat NATO ferm, care îşi îndeplineşte angajamentele privind împărţirea cheltuielilor de apărare, şi despre provocările cu care se confruntă NATO pe flancul său estic.

Au vorbit, mai exact, despre agresiunea rusă în zona Mării Negre şi contribuţia României la asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre.

De asemenea, au discutat despre importanţa eforturilor României de combatere a corupţiei care subminează instituţiile democratice şi încurajează influenţa malignă a adversarilor".

Comunicatul MAE are o formă diferită: ”(...) Cei doi oficiali au abordat o gamă largă de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, subliniind interesul şi eforturile comune ale ambelor guverne, român şi american, pentru dezvoltarea şi intensificarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Ministrul român a subliniat importanţa vizitelor bilaterale la nivel înalt la Washington şi Bucureşti pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale (...)

Cei doi oficiali au abordat o gamă largă de subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, subliniind interesul şi eforturile comune ale ambelor guverne, român şi american, pentru dezvoltarea şi intensificarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Ministrul român a subliniat importanţa vizitelor bilaterale la nivel înalt la Washington şi Bucureşti pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale (...)

Au mai fost discutate eforturile regionale şi globale în problematica neproliferării, combaterii terorismului şi amenințărilor asimetrice de securitate, secretarul de stat american remarcând contribuțiile importante ale României în cadrul organizațiilor şi mecanismelor internaționale, dar şi expertiza de înaltă ținută a specialiștilor şi profesioniștilor români. De asemenea, a fost discutată intensificarea cooperării bilaterale în domeniul energiei.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te