Lider USR, dat afară din partid. Și-a înjurat o colegă. „O înregistrare fără acordul nimănui”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.10.2022 - 17:52
Ady Hobjilă / Foto: newsmoldova.ro

Vicepreședintele USR Botoșani, Ady Hobjilă, fost cap de listă la Consiliul Județean, dat afară din partid după ce și-a înjurat o colegă. Decizia a fost luată în unanimitate de 25 de membri ai Biroului Național (BN).

SHARE

Unul dintre liderii județeni ai Uniunii Salvați România (USR) – Filiala Botoșani a fost exclus din partid pentru injurii. 

Structura politică centrală s-a întrunit vineri și a analizat printre altele o sesizare de la Botoșani care-l viza pe Ady Hobjilă, vicepreședinte al Organizației Județene. Acesta a înjurat-o pe Raluca Curelariu, într-o discuție al cărei caracter, oficial sau neoficial, este la acest moment contestat.

Sesizarea a fost trimisă la șefii de la București la o ședință anterioară, iar cel vizat a avut răgaz să se justifice în scris. A răspuns, a trimis punctul de vedere în scris către Biroul Național și Departamentul Juridic.  

Citește și: Nume grele pe lista dosarelor favorizate de prescrierea faptelor: Udrea, Chirica, Iordache, Pendiuc

Cu unanimitate de 25 de voturi, membrii BN au decis excluderea din USR a vicepreședintelui USR Botoșani.

„E complicat. Au fost niște injurii aduse, dar într-un cadru restrâns. Până la urmă Biroul Național a judecat ca fiind o chestie publică, urmează contestații și să vedem ce se întâmplă”, a comentat Andrei Drancă, președintele USR Botoșani.

„A gafat-o, asta ca să spun clar, i-am zis și atunci, dar chestia e că decizia este de aiurea pentru că nu a fost și timp. S-a înregistrat ceva în birou în timp ce vorbeam noi, s-a trimis la București ca și cum ar fi fost în cadrul unei ședințe publice. Ori, de fapt, a fost o înregistrare fără acordul nimănui, dar care la Biroul Național a fost declarată ca fiind într-o ședință publică, de aia nu e OK, strict procedural nu sunt de acord”, a adăugat Andrei Drancă. 

Citește și: Primii bani din Programul „Anghel Saligny”: Primăriile PSD din Galați iau 73%, PNL - 18%, PMP - 4%

Ady Hobjilă nu a dorit să comenteze incidentul, deoarece își pregătește contestația, relatează botosaneanul.ro

„Momentan nu vreau să comentez pentru că depun o contestație, 15 zile durează. Normal că depun contestație la decizie. Este cea mai dură decizie care se poate lua, de cinci ani, din 2017 de când mi-am depus adeziunea la USR nu am avut nicio altă sancțiune. Și asta este cea mai dură sancțiune, e ultima, e la litera «e» cum ar veni, nici suspendare, nici nimic”,
a spus Ady Hobjilă, fost vicepreședinte USR Botoșani. 

„Nu s-a cerut nimănui acordul pentru înregistrare și am fost înregistrat, fără acordul nimănui, nimeni nu și-a dat acordul, nu a fost ședință de Birou Județean. A fost o întâlnire între șase persoane și încă una, două în online. Nici nu știu cine era în online”, a adăugat acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te