Klaus Iohannis: Voi merge la şedinţele de Guvern

DE Alexandru Pop | Actualizat: 18.12.2018 - 14:08
Klaus Iohannis vrea să elimine posibilitatea unei OUG pe amnistie. Foto Inquam Photos/Alexandru Bușcă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, la o zi după ce i-a solicitat premierului să îi transmită ordinea de zi a şedinţelor Executivului.

SHARE

„Am solicitat agenda, cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă, ne pregătim pentru preşedinţie şi chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu pot fi abslut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa; în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora: voi merge la şedinţele de Guvern", a afirmat Klaus Iohannis.

Citește și Iohannis: România nu se va întoarce la perioada de neagră amintire a partidului de stat

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis poate participa la şedinţele de Guvern şi poate să le conducă, dacă sunt pe ordinea de zi chestiuni care vizează competenţele sale. În caz contrar, Guvernul a anunţat că nu-i va transmite ordinea de zi, apreciind că Executivul ”a procedat corect”.

Citește și Klaus Iohannis a cerut premierului Dăncilă agenda ședințelor de guvern 

Barna: O soluție pentru blocarea OUG de amnistie

„Ne bucurăm că Preşedintele Iohannis a reacţionat la îndemnul lansat de USR şi a decis să apere democraţia şi statul de drept din România prin toate mijloacele constituţionale pe care le are la dispoziţie”, a declarat președintele USR, Dan Barna, după anunțul președintelui. 

Liderul USR a menționat că indiferent de opiniile exprimate de alte forţe politice din România, prezenţa peşedintelui şi asumarea conducerii şedinţelor de guvern, din următoarea perioadă, ar putea fi o soluţie „pentru a preveni adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistia și grațierea corupților, în frunte cu Dragnea.”

Citește și Iohannis solicită discutarea situației românilor din Marea Britanie în prima ședință de Guvern

Iordache, ironic

Vicepreședintele Camerei Deputaților, social democratul Florin Iordache, a susținut că participarea președintelui Klaus Iohannis la ședința de guvern nu împiedică Executivul să adopte ce acte dorește.  „Și ce dacă participă? Poate opri cumva guvernul să adopte acte normative? Participă, își ia notiție și cu asta basta” a replicat Florin Iordache, adăugând că acesta nu are drept de veto asupra actelor normative pe care le adoptă Executivului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -