Ionuţ Stroe: PNL trimite ce delegaţie vrea la discuţiile cu Marcel Ciolacu

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.11.2023 - 10:20
Ionuţ Stroe: PNL trimite ce delegaţie vrea - INQUAM PHOTOS / George Călin

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, spune că partidul va trimite ce delegaţie vrea la discuţiile cu Marcel Ciolacu. Este decizia fiecărui partid să stabilească ce delegaţie îi reprezintă interesele şi punctul de vedere faţă de celălalt partid.

SHARE

Afirmația lui Stroe vine ca răspuns la anunţul premierului Marcel Ciolacu, că nu va mai permite ședințe de coaliţie cu prim-vicepreşedinţii partidului, în urma schimbului de replici cu Rareş Bogdan.

Ionuţ Stroe a precizat, după şedinţa de luni a conducerii PNL, că subiectul legat de afirmaţia premierului Marcel Ciolacu, că la şedinţele coaliţiei ar trebui să nu mai participe prim-vicepreşedinţii PNL, nu a fost discutat în şedinţa Biroului Politic National al PNL.

Ionuţ Stroe: PNL trimite ce delegaţie vrea

„Acolo (în şedinţa coaliţiei - n.r.), nu se întâlneşte domnul Ciolacu cu domnul Rareş Bogdan, se întâlnesc cele două partide, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat.

Este decizia fiecărui partid care este delegaţia care reprezintă interesele şi punctul de vedere ale partidelor, în relaţia cu celălalt, aşa că nu am discutat acest lucru cum, la fel, credeţi-ne că nu o vom face nici de acum înainte.

PNL trimite în zona negocierilor, în zona discuţiilor din coaliţie delegaţia pe care şi-o doreşte acolo”, a declarat Ionuț Stroe, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Ionuţ Stroe, PNL: „În 1 ianuarie vor creşte toate pensiile cu rata inflaţiei”

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus, comentând despre şansele Coaliţiei, după anul electoral 2024, că, pentru moment, liberalii sunt obligaţi să asigure funcţionalitatea acestei guvernări, iar pe români nu îi interesează dacă se potrivesc liderii Coaliţiei, ci dacă vor creşte pensiile.

„Pentru moment, suntem obligaţi să asigurăm funcţionalitatea acestei guvernări, noi suntem ferm angajaţi în acest demers, vrem să o ducem la capăt, în condiţii foarte bune.

Alegerile din toamna anului viitor cu siguranţă ne vor da o altă fotografie politică, putem vorbi despre perspective ale acestei guvernări, după ce se vor fi epuizat aceste alegeri.

Citeşte şi: Ionuţ Stroe, despre candidatura comună cu PSD: Noi, liberalii, dorim să avem candidat la Preşedinţie

În momentul de faţă, focusul nostru este pe asigurarea funcţionalităţii Coaliţiei şi guvernării”, a spus Ionuţ Stroe, despre şansele ca actuala coaliţie să se prelungească şi după alegerile de anul viitor.

Întrebat dacă PNL va răspunde atacurilor venite dinspre PSD, Stroe a răspuns că „mult mai important decât disputele cu un anume caracter personal sunt aspectele guvernării”.

„Pe români nu cred că îi interesează foarte mult dacă se potrivesc liderii Coaliţiei sau o parte din ei, nu îi interesează discuţiile în contradictoriu, ci mai degrabă dacă vom creşte pensiile şi cu cât la an, dacă avem bani suficienţi să asigurăm acel angajament luat în faţa profesorilor, pentru salarii, dacă vom ţine măsurile fiscale sau nivelul taxării la acelaşi nivel, lucru asumat cât se poate de clar şi limpede.

Mici dispute

Acestea sunt chestiunile care interesează mai degrabă cetăţenii, decât micile dispute care pe undeva sunt oarecum de neevitat. Coaliţia este bazată pe negociere, chiar şi atunci când lucrurile par de nenegociat trebuie să existe o cale de mijloc.

Am asumat împreună această guvernare, numitorul comun este programul de guvernare”, a spus Stroe. El a precizat că, în mod evident, apropiindu-ne de ciclul electoral, „poate partidele încearcă să-şi potenţeze anumite mesaje sau să-şi ţină anumite priorităţi care ţin de o mai bună reprezentare a electoratului propriu în această relaţie”.

„În mod evident vom ajunge la un numitor comun şi trebuie să asigurăm prin compromis funcţionarea acestei guvernări, ţara trebuie guvernată înaintea oricărui interes politic al PNL sau PSD”, a completat Stroe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te