Iohannis, despre Ciolacu: „Cât poate să fie de greu şi pentru un pesedist să îşi pună o mască?”

DE Elena Andrei | Actualizat: 28.10.2020 - 20:01
sursă Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri seară un nou atac la adresa PSD, după ce a fost întrebat despre amendarea lui Marcel Ciolacu: „Cât poate să fie de greu chiar şi pentru un pesedist să îşi pună o mască şi să respecte regula?".

SHARE

Întrebat, în conferința de presă, despre acuzațiile lansate de Marcel Ciolacu că amendarea sa a fost o acțiune de poliție politică, președintele statului  a catalogat drept ridicolă această afirmație.

„"În ce privește acuzația de poliție politică, este rizibilă. Probabil o persoană, văzând ce fac pesediștii acolo, a fost foarte supărată și a sesizat chestiunea. A venit poliția la sesizare, i-a găsit pe pesediști discutând în interiorul restaurantului, fără mască, fără să respecte distanța, deci încălcând flagrant toate normele la care ceilalți român se supun. De unde se vede încă o dată că PSD-ul nu s-a reformat”, a declarat președintele Klaus Iohannis, adăugând: 

„PSD ne povestește tot felul de lucruri frumoase, am văzut chiar că l-au trimis pe doctorul Rafila să prezinte un program de sănătate, dar pe ei, de fapt, nu îi interesează deloc aceste lucruri. Pe ei îi interesează să își vadă interesul lor, al pesediștilor. Iar despre ce or fi discutat nu știu, însă alegerile vor avea loc pe 6 decembrie”.

Imagini cu liderul PSD Marcel Ciolacu, în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare socială au fost difuzate sâmbătă seară. Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a susținut ulterior că au fost trei grupuri la trei mese, că fotografia a fost făcută când s-au aşezat toţi la masă pentru scurt timp şi că în urma unui apel la 112 a venit şi poliţia, care nu a constatat nereguli.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Georgian Drăgan, a anunţat că toate persoanele care apar în imagini au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai mult de 6 persoane la o masă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.