Iohannis, de ziua STS: „Principalul furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii din România”

DE Daniel Toșa | 13.12.2022 - 14:36
Iohannis, de ziua STS: „Principalul furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii din România” - FOTO: Profimedia

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a făcut în ultimii 30 de ani eforturi constante pentru ca dezvoltarea capabilităţilor sale să se sincronizeze cu ritmul alert de evoluţie a tehnologiei.

SHARE

"Sărbătorim, astăzi, 30 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ca structură specializată în domeniu, cu rol de integrator al infrastructurii şi serviciilor de comunicaţii şi tehnologia informaţiei de stat.

În contextul promovării intereselor de securitate ale României, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a făcut eforturi constante pentru ca dezvoltarea capabilităţilor sale să se sincronizeze cu ritmul alert de evoluţie a tehnologiei, în concordanţă cu nevoile de funcţionare şi de modernizare ale statului nostru", a afirmat preşedintele la ceremonia dedicată Zilei Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi împlinirii a 30 de ani de activitate în domeniul comunicaţii şi tehnologia informaţiei de stat.

30 de ani de STS

Şeful statului a arătat că, după 30 de ani, STS este cunoscut drept principalul furnizor de reţele, sisteme şi servicii de comunicaţii şi tehnologia informaţiei de calitate pentru autorităţile statului român, având o experienţă valoroasă dovedită şi recunoscută, inclusiv în plan internaţional.

Citește și: ANALIZA Când se va termina războiul din Ucraina? Când Vladimir Putin va pleca de la putere

"Construirea şi finalizarea 'Centrului de date disaster recovery şi business continuity' şi a 'Centrului de servicii esenţiale de comunicaţii şi tehnologia informaţiei', precum şi implicarea în implementarea infrastructurii Cloud-ului Guvernamental din România garantează respectarea unor înalte standarde de siguranţă, absolut necesare în momente de crize multiple, aşa cum avem în prezent.

Anual, operatorii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale din cadrul Serviciului de urgenţă 112 preiau milioane de apeluri ale cetăţenilor, pentru a-i pune în legătură cu instituţiile specializate de intervenţie de care au nevoie - Ambulanţă, Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă-SMURD, Jandarmerie sau Salvamont", a explicat preşedintele.

Citește și: Curtea de Conturi: Zero controale la vamă cu scanerele mobile. Au intrat 316.000 camioane în doi ani

Ajutorul STS din timpul pandemiei de Covid-19

Klaus Iohnanis a amintit că, în timpul pandemiei de COVID-19, specialiştii STS s-au implicat în crearea unor soluţii tehnice şi aplicaţii informatice care să ajute autorităţile medicale să facă faţă mai bine crizei sanitare.

De asemenea, a adăugat Iohannis, STS a contribuit la digitalizarea serviciilor fiscale, medicale şi ale autorităţii judecătoreşti, precum şi la realizarea unor importante sisteme informatice puse la dispoziţia Ministerului Educaţiei, destinate managementului proceselor de şcolarizare.

Securitatea flancului estic al NATO, amenințată de Rusia

În prezent, a transmis preşedintele, securitatea regională şi euroatlantică a fost fundamental afectată în acest an de agresiunea ilegală şi nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei.

"În acest context complicat, vă revine sarcina de a realiza o evaluare serioasă a propriului rol în creşterea rezilienţei naţionale, ţinând cont de spectrul divers de riscuri şi ameninţări convenţionale şi neconvenţionale care se propagă la nivel global şi care sunt resimţite de întregul sistem internaţional. 

În acest sens, este esenţial să acordăm atenţia cuvenită formării şi pregătirii tinerilor, să investim în educaţia lor. Am convingerea că, la absolvirea studiilor, o parte dintre studenţii pasionaţi de comunicaţii şi tehnologia informaţiei vor alege să contribuie la digitalizarea administraţiei publice şi că unii dintre ei vor alege o carieră în Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Această zi este dedicată tuturor celor care şi-au clădit o carieră în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi care şi-au asumat viziunea şi valorile instituţiei, astfel încât activităţile desfăşurate să îndeplinească cele mai înalte standarde. Adresez personalului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale îndemnul de a-şi consolida, în continuare, cultura profesională adecvată scopului care îi revine instituţiei în arhitectura securităţii naţionale", a mai afirmat preşedintele Iohannis. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te