Interimar la Educație. Rovana Plumb, ministru „4 în 1” cu studiile „la secret”

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.10.2018 - 13:31
Inquam Photos / George Calin

Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de numire a Rovanei Plumb în funcția de ministru interimar al Educației, după ce aceasta a fost propusă de premierul Viorica Dăncilă.

SHARE

În actualul guvern PSD, există numeroși miniștri depășiți complet de domeniul pe care îl administrează. Cu toate acestea, unul dintre ei a bifat, în numai șase ani, patru portofolii de ministru pentru care e nevoie de competențe extrem de diferite.

Rovana Plumb a fost minstru al Mediului (2012 – 2014), al Muncii (2014 - 2015), Ministru delegat pentru Fonduri Europene (2017 - 2018). 

Marți, a fost propusă ministru interimar la Educație.

Ea nu are pregătirea care să o fi îndreptățească să fie cea mai ministeriabilă persoană din România de după 1990. Rovana Plumb nu menționează să fi urmat cursuri ori specilizări din domeniile mai sus menționate.

Specialistă în cosmetică

Rovana Plumb și-a publicat două cv-uri oficiale. Unul este pe site-ul guvernului, iar celălalt pe site-ul Camerei Deputaților. Plumb a terminat Universitatea Politehnică, unde a luat o „Licență Facultatea de Utilaje și Ingineria Proceselor Chimice”.

După 20 de ani, devine „Doctor în Managementul Sistemelor Industriale”. Ca mulți alți politicieni, și Rovana Plumb și-a dat doctoratul într-un moment în care deținea o funcție publică foarte înaltă. 

Iar între 2001 și 2004, a fost secretar de stat, președinte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Însetată de protecția consumatorului

Rovana Plumb a bifat patru ministere pentru gestionarea cărora are nevoie de competențe diverse. Ca justificare, ar fi trebuit să poată prezenta un cv educațional stufos. Un cv care să justifice faptul că Rovana Plumb este bine pregătită în domeniul muncii, mediului, fondurilor europene și Educației.

Ei bine, Rovana Plumb menționează că, între 1987 și 2003 a participat la „cursuri postuniversitare și de perfecționare în țară și în străinătate în domeniile: management, protecția consumatorului și impactul asupra mediului, economic și relații internaționale ”. 

Niciun detaliu în plus.

Într-un cv din 2004, descoperit în arhiva Mediafax, Rovana Plumb detaliază aceste cursuri urmate. Majoritatea sunt legate de protecția consumatorului, siguranța alimentelor și produsele cosmetice (Rovana Plumb a fost șef la Gerovital). Între 2002 și 2004, Rovana Plumb a participat la seminarul „Politici privind comportamentul consumatorului şi impactul asupra mediului”, în Portugalia, dar și la cursul „Siguranța și controlul produselor cosmetice - Grecia”, ori „Securitatea generală a produselor, vânzările în afara spatiilor comerciale” (Belgia). Sinugurul curs mai serios pare cel urmat în 1999 - Management strategic - George Washington University SUA.

Rovana Plumb nu a urmat niciun curs în domeniul fondurilor europene, a muncii, ori a mediului, pe care le-a gestionat ca ministru.  

Cariera profesională începe ca inginer stagiar la firma Miraj București, în anul 1984. În 1992, devine Directorul companiei. În 1995, devine Directorul General al Gerovital Cosmetics. În ultimii 18 ani a fost bugetar: a început ca secretar de stat, Președinte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Din 2005 este deputat PSD și a fost de patru ori ministru (începând cu 2012).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te