Încercarea primarului Sectorului 6 Mutu de a bloca listele USR PLUS a eșuat

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 20.08.2020 - 21:28

Plângerile depuse împotriva listei de candidați a Alianței USR PLUS de către Gabriel Mutu, în calitate de președinte la PSD Sector 6, și un prieten de-al său au fost respinse.

SHARE

Primarul Gabriel Mutu a încercat să blocheze lista de candidați a USR PLUS pentru Consiliul Local Sector 6 prin plângeri atât împotriva alianței cât și împotriva deciziei Biroului Electoral de Sector.

„Motivul? Au citit ei în lege că cererea de depunere a candidaturilor trebuia semnată de conducerea filialelor de sector, nu de conducerea filialelor București. Nu pentru că ar lipsi documente sau că unii dintre candidați nu ar îndeplini condițiile. Nu. Ci pentru o chestiune de formă pe care oricum legea nu o prevede în acest caz. O cerere vădit șicanatorie, menită doar să irite, în niciun caz să apere interesul vreunui cetățean. Pentru că dumnealui nu are în vedere interesul cetățeanului ci propriul interes, care este acela de a micșora șansele competitorilor”, se arată într-un comunicat al Alianței USR PLUS.

Formațiunea arată că a fost în preferințele a 43% dintre alegătorii din sector anul trecut la europarlamenatre.

„Mânat de frică a făcut această cerere lipsită de fundament juridic.

De ce lipsită de fundament? Pentru că legea prevede clar că în cazul alianțelor electorale, cererile se depun cu semnătura conducerii județene. În cazul nostru, conducerea Municipiului București, care e asmimilată județului.

Mai spune legea că în cazul în care alianțele nu se fac la nivelul județului ci la un nivel mai jos, de comune, municipii, sectoare, cererea trebuie contrasemnată și de conducerile locale la nivelul cărora a intervenit alianța. Ori alianța este încheiată la nivel de București, Municipiul București. Chiar și pe acest articol, contrasemnarea era făcută de aceiași oameni, ei fiind și în conducerea alianței și în conducerea municipiului.

Instanța (Judecătoria Sector 6) a respins cerererile ca neîntemeiate și a obligat cei doi contestatori, atât PSD Sector 6 (domnul Gabriel Mutu) cât și pe prietenul edilului să achite câte 1.500 de lei cheltuieli de judecată”, se arată în comunicatul Alianței USR PLUS.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.