Începutul remanierii guvernamentale: pleacă Hristu, vine Accoium

DE Petru Zoltan | 16.10.2018 - 10:40
Subprefectul Accoium, cu cravată în carouri, a intrat în Guvern/FOTO: ct100.ro

Primul demis din Guvern (în procesul de remaniere anunțat) este Evelin Marcel Hristu, fost secretar general adjunct la Ministerul pentru Mediul de Afaceri. În locul său a fost numit Mustafa Levent Accoium.

SHARE
Accoium a fost subprefect de Constanța și este membru al Uniunii Democrate Turce din România.
Întâmplător sau nu, la scurt timp după ce a semnat decizia de numire, premierul Viorica Dăncilă a plecat într-o vizită oficială în Turcia, unde s-a întâlnit cu președintele Recep Tayyip Erdogan.

Hristu a fost iertat de ANI

Evelin Marcel Hristu nu a menționat în ultimele declarații de avere și interese că este asociat în firma Occidental Construct, înființată în 2008. 

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Hristu mai apare ca asociat într-o altă firmă, Sere Dunărene SRL, înființată în vara acestui an.
În prima firmă, Hristu este partener de afaceri cu un anume Vasilică Andrei, din județul Olt, dar nu a depus situațiile financiare pe ultimii trei ani fiscali.
La finalul declarației de interese scrie cu litere de-o șchioapă, chiar îngroșate, că "prezenta declarație constituie act public și răspund potrivit legii penale pentru inexactitatea sau caracterul incomplete al datelor menționate". Dar Agenția Națională de Integritate nu a avut timp să verifice informațiile declarate de Hristu, deși acesta a deținut mai multe funcții publice.
Contactat telefonic, Evelin Hristu a fost foarte evaziv: "E o greșeală la Registrul Comerțului".

Dosar penal pentru vandalizarea unei mașini

Evelin Marcel Hristu a călcat pe bec în urmă cu aproximativ trei săptămâni, mai exact în primele orele ale zilei de 24 septembrie 2018.
În aceea noapte, Hristu s-a ales cu un dosar penal pentru distrugere și tulburarea de posesie, după ce a lovit cu picioarele o mașină Dacia Logan parcată pe Calea Griviței, din București.
La solicitarea Newsweek România, Poliția Municipiului București a precizat că, pe 24 septembrie, în jurul orei 01:00, polițiștii de la Secția 4 Poliție patrulau pe Calea Griviței. 
Ei au observat un bărbat care lovea cu piciorul o mașină parcată. 
​Polițiștii l-au dus la secție pentru a-I fi stabilită identitate și pentru a fi audiat. 
​Apoi, proprietarul mașini a făcut plângere penală împotriva lui Hristu.
​După ce a scăpat din secția de poliție, Hristu a sunat la 112 și a reclamat că a fost agresat fizic de polițiști. 
​A fost preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul Elias.

Filiera turcă

​Noul secretar general adjunct al ministerului pentru Mediul de Afaceri, Mustafa Levent Accoium, a fost subprefect de Constanța din mai 2014 până în septembrie 2018. 
​Înainte de a fi numit în funcția de subprefect, Accoium a fost inspector în cadrul Direcției Organizare și Informatizare din Primăria Constanța. 
​Numirea acestuia vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a plecat în Turcia pentru a se întâlni cu mai mulți oficiali turci, inclusiv cu președintele Recep Tayyip Erdogan.


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te