Grindeanu, despre comasarea alegerilor: „Eu sunt adeptul păstrării unui calendar normal”

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.01.2024 - 18:26
Grindeanu, despre comasarea alegerilor: „Eu sunt adeptul păstrării unui calendar normal” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
Grindeanu, despre comasarea alegerilor: „Eu sunt adeptul păstrării unui calendar normal” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Sorin Grindeanu se declară adeptul păstrării unui calendar normal în procesul de organizare a alegerilor şi susţine că fiecare alegere trebuie "să fie la timpul ei".

SHARE

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, se declară adeptul păstrării unui calendar normal în procesul de organizare a alegerilor şi susţine că fiecare alegere trebuie "să fie la timpul ei".

Grindeanu, despre comasarea alegerilor: „Eu sunt adeptul păstrării unui calendar normal”

"Eu, de principiu, susţin ca fiecare alegere să fie la timpul ei. Acum, sigur, e un semn de întrebare legat de locale, fiindcă, dacă vă aduceţi aminte, alegerile locale se ţineau undeva la începutul verii, din 1990 încoace.

Se ţineau prin iunie în general, sfârşit de mai - iunie. O singură excepţie a fost acum patru ani, când pe perioada de pandemie şi pe starea de urgenţă s-a făcut acel delay de 3 luni şi s-au făcut alegerile în septembrie.

Citește și: Câte zile poate să voteze Diaspora şi la ce alegeri. Anunţul lui Ciolacu

Mi-e greu să fac o analiză, vă spun cât se poate de sincer, dar eu sunt adeptul păstrării unui calendar normal, ştiut foarte bine de toată lumea", a declarat, marţi, Grindeanu, după ceremonia de semnare a contractului de achiziţie a 62 de rame electrice regionale (RE-R), câştigat de producătorul polonez Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spolka Akcyjna (PESA).

Întrebat dacă, în opinia sa, este oportun ca în diaspora să fie două zile de vot pentru alegerile europarlamentare, şeful de la Transporturi a răspuns: "Eu ştiu că şi acum 5 ani a fost la fel, dacă nu mă înşel, nu văd de ce să nu fie şi acum".

"Adică e o chestiune cât se poate de normală. Acum 5 ani cât a fost? Două zile, nu? Îmi aduc aminte bine. E o diferenţă. Aici poţi să te duci şi într-un kilometru să ajungi la secţia de votare şi să poţi vota, pe când în diaspora este posibil să ai situaţii să mergi zeci, dacă nu sute, de kilometri până la prima secţie de votare.

S-ar putea ca pe parcursul a 24, nici măcar 24 de ore, vreo 15 ore cât e procesul de vot să nu reuşeşti - vorbim de sute de kilometri. Şi atunci o chestiune de acest tip nu văd de ce nu ar putea fi făcută, mai ales că a fost făcută şi în urmă cu 5 ani", a adăugat el.

Citește și: Alegeri locale în Moldova. Cine are șanse la Primăria Chișinăului

Reprezentanţii Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF) şi ai producătorului polonez de material rulant Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spolka Akcyjna (PESA) au semnat, marţi, contractul de achiziţie a 62 de rame electrice regionale (RE-R).

La eveniment au participat ministrul de resort, Sorin Grindeanu, şi ambasadorul Republicii Polone în România, Pawel Soloch.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te