Gorghiu: „Cred că finalul acestui an va însemna un proiect PNL- PSD până în 2028”

DE Alin Crișan | Actualizat: 08.05.2024 - 19:20
Gorghiu: „Cred că finalul acestui an va însemna un proiect PNL- PSD până în 2028” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Alina Gorghiu a declarat că „finalul acestui an va însemna un proiect PNL- PSD până în 2028”. Președinta PNL Argeș crede că „PSD, la fel ca PNL, vor avea candidați la alegerile prezidențiale”.

SHARE

Alina Gorghiu consideră că PSD va avea, la fel ca PNL, propriul candidat la alegerile prezindenţiale şi precizează că destul de curând, posibil într-o luni să avem „panoul complet de candidaţi”. Ea a mai spus că liberalii nu au altă opţiune de prezidenţial decât Nicolae Ciucă, care este „o opţiune bună pentru PNL” şi adaugă că vede coaliţia guvernamentală PNL-PSD până în anul 2028.

Gorghiu: „Cred că finalul acestui an va însemna un proiect PNL- PSD până în 2028”

„A fost un gest de maturitate constituirea acestei coaliţii guvernamentale. Vedeţi că nu se termină povestea de la graniţă. Avem un război. Am avut mari probleme cu discursul extremist şi colegii de la AUR au transformat în artă preluarea acestui discurs putinist în România. Eu cred că finalul acestui an va însemna un proiect PNL- PSD până în 2028. Mi-e greu să văd altă formulă guvernamentală. Sigur că niciodată nu spui niciodată în politică. (...)

Sigur că eu la Argeş, de exemplu, unde sunt preşedintă a PNL Argeş, am parte de nu foarte multă veselie în colaborarea cu PSD, nu există de colaborare, există un preşedinte de Consiliu Judeţean care e preocupat de orice altceva decât de dezvoltarea judeţului, dar asta nu înseamnă că proiectul naţional nu e acesta. Şi listele comune la Parlamentul European au fost un semnal că înţelegem raţiunea care e mai presus de noi, de a ţine stabilitate în această ţară”, a declarat Alina Gorghiu, întrebată despre coaliţia PSD şi PNL, miercuri la Europa FM.

Chestionată dacă Nicolae Ciucă ar putea fi un candidat la prezidenţiale susţinut şi de către PSD, Gorghiu a răspuns: „Nu ştiu ce va face PSD”.

„Ştiu că PNL e obligat să anunţe după 10 iunie, după ce se închid alegerile locale, să îşi anunţe prezidenţiabilul şi sigur că nu avem o altă opţiune decât Nicolae Ciucă, care e o opţiunea bună pentru PNL. Trebuie să vii să îţi mobilizezi dreapta la vot. PNL nu are de ales între a avea şi a nu avea un candidat”, a continuat ea.

Preşedinta PNL Argeş a mai spus că nu crede că PSD nu va avea candidat la prezidenţiale, posibil chiar preşedintele formaţiunii, pentru că tradiţional, la fel cum a fost la PNL preşedintele de partid era şi candidatul la alegerile pentru Preşedinţia României.

„Eu nu cred că PSD, la fel ca PNL, îşi permite să nu aibă un candidat la prezidenţiale. E un partid mare, e un partid democratic. PNL şi PSD au vocaţie de a candida la prezidenţiale cu oameni buni. Din fericire pentru noi, am tot câştigat preşedinţia şi stânga, de la Iliescu încoace a tânjit după preşedinţie, ceea ce mă bucură şi sunt convinsă că aşa va fi mai departe.

Dar să nu aibă candidat, iarăşi nu e o opţiune care cred eu că o are disponibilă PSD. Sunt convinsă că vor avea un candidat, cel mai probabil preşedintele partidului. Şi la ei a fost această regulă până acum. Vom vedea ce se va întâmpla. Cred că vom avea curând, într-o lună de zile vom avea panoul complet de candidaţi”, a conchis Gorghiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te