George Simion nu se poate alia public cu Dan Diaconescu până în 2025. De ce are D.D. intredicție

DE Adrian Costin | Actualizat: 20.02.2022 - 13:22
Dan Diaconescu nu poate vorbi public cu George Simion până în 2025 Foto: Facebook

George Simion s-a afișat alături de Dan Diaconescu, fostul președinte al PP-DD cu următoarea explicație: „Într-o mașinuță, dintr-o țară tristă, doi bărbați făloși, la popor duc grijă”. Dan Diaconescu nu poate să facă însă nicio alianță cu AUR până în 2025.

SHARE

La fotografia cu D.D.,  George Simion a comentat: „E oficial: am adoptat movul ca și culoare pentru Partidul Poporului – AUR. Dan Diaconescu este fratele nostru, al poporului AUR”.

Citește și: Benzinăria pericol în care se bat și se înjunghie interlopii. Al doilea incident într-o lună

Dan Diaconescu, fostul patron al OTV și fost lider al PP-DD, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în martie 2015, la cinci ani și șase luni de închisoare pentru șantaj, pedeapsă din care a executat un an și opt luni. 

Citește și: Mircea Nebunu, arestat, face invitații la o nuntă cu manele în Italia. Naș va fi fiul lui de un an

Însă condamnarea definitivă a Curții de Apel București, din martie 2015, prevedea, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, și interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

Citește și: Contesa Băncuță, în arest la domiciliu. Interlopii Neagu Sentiment și Italiano Tănase rămân închiși

Cum Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat în decembrie 2017, pedeapsa complementară se aplică din momentul în care ar fi ieșit la termen din închisoare, adică din 2020. Astfel, Dan Diaconescu va avea voie să apară public abia în 2025. 

El a încercat să scape de această interdicție în 2018, dar solicitarea sa a fost respinsă magistrații Curții de Apel București au decis, atunci, să mențină interdicția dispusă lui Dan Diaconescu și i-au interzis în continuare să se exprime în presă sau în televiziune, decizia fiind definitivă.

Cryptodanii lui DD

Anul trecut, Dan Diaconescu a anunțat că își va face o platformă video online și că va scoate pe piață o monedă virtuală, denumită cryptodan. El anunța un serial scris, regizat și interpretat de el, vorbind și despre un pachet de abonamente. 

De acest proiect nu s-a mai auzit nimic. 

Citește și: VIDEO Dan Diaconescu vrea cryptodani pe serialul scris, regizat și interpretat tot de el, „Pandemia"

Dan Diaconescu, condamnat pentru șantaj

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

Potrivit DNA, în perioada mai - septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii l-au mai acuzat pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă", difuzată pe același post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Țârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te