Geoană, despre prezidențiale: „PSD ar merita să câștige alegerile pentru Cotroceni, după 20 de ani”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.09.2022 - 11:19
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO- FOTO: Inquam Photos / George Călin

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a comentat despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

SHARE

El a precizat că nu este în competiție cu nimeni, răspunzând unei întrebări referitoare la varianta desemnării Gabrielei Firea drept candidat la Cotroceni.

În acest context, Mircea Geoană a amintit și de alegerile din 2009, pe care le-a pierdut, spunând că înfrângerea s-a datorat unui „pact cu diavolul” care produce consecințe și în prezent.

Mircea Geoană a făcut, la Digi 24, o serie de comentarii cu privire la o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, din partea PSD.

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre posibilitatea ca o parte din social-democrați să o propună pe Gabriela Firea și, astfel, să aibă concurență.

Mircea Geoană a spus că acest subiect nu i se pare important și, mai mult, nu este în competiție cu nimeni.

„Nu am nici timp, nici interes să mă ocup de lucruri care sunt interesante dar care nu mi se par cu adevărat importante.

Citește și: Ce spun directorii colegiilor despre eliminarea mediei claselor V-VIII la admiterea la liceu

Nu sunt în competiție cu nimeni. Singura competiție pe care o am este cu mine însumi și cu șansa de a putea să demonstrăm că NATO este puternic și că România poate să devină o țară influentă, prosperă și respectată în Europa și în lume.

E singurul lucru care mă interesează”, a declarat Mircea Geoană.

El a făcut, totuși, o serie de declarații pe seama viitoarelor alegeri pentru Cotroceni, porind de la experiența personală. Mircea Geoană a candidat și a pierdut alegerile din 2009, în fața lui Traian Băsescu.

În prezent acuză un pact cu diavolul care a dus la acest deznodământ. În opinia sa, PSD ar merita să câștige alegerile pentru Cotroceni, după 20 de ani.

„Dacă ar fi să vorbesc puțin de 2024, din experiența mea puțin mai veche, este că este o discuție că PSD-ul ar trebui să câștige.

E legitim, firesc, e un partid mare, important.

Am avut și eu rolul meu și contribuția mea în acest partid.

Să câștige după 20 de ani alegerile prezidențiale.

Aș reaminti faptul că în 2009 noi am câștigat alegerile prezidențiale și care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul, pe care lideri și instituții l-au făcut în acel moment și consecințele acelui pact cu diavolul le vedem și acum”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Numele lui Geoană printre posibilii candidați PSD

Numele lui Mircea Geoană, ca posibil candidat la alegerile prezidențiale din 2024 este vehiculat de mai multă vreme.

Speculațiile pe acest subiect au fost întărite și de declarațiile lui Marcel Ciolacu, cu privire la viitorul candidat al PSD la Cotroceni.

Citește și: Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a MAE rus: Bucureștiul să recunoască că trimite arme în Ucraina

Marcel Ciolacu nu a exclus o astfel de candidatură, deși nu l-a nominalizat pe actualul secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

„Nu mai există cutuma în PSD că preşedintele partidului este automat şi candidat la preşedinţie. Aş vrea să lămuresc colegii, să avem o deschidere şi mai mare – în cazul în care avem o personalitate care nu este în partid să poată să candideze la alegerile interne din partid. Vor fi alegeri în fiecare organizaţie pentru candidat”, a afirmat Marcel Ciolacu, în urmă cu câtva timp.

Pentru PSD, Mircea Geoană ar putea fi candidatul potrivit, având în vedere imaginea și relațiile foarte bune pe care și le-a făcut la nivel internațional.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te