Gabriela Firea și Nicușor Dan, „duel” pe acoperișul Arenei Naționale: „Minte” vs. „Indolență”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.08.2022 - 10:02
Fostul primar PSD al Capitalei Gabriel Firea se „duelează” pe Facebook cu actualul edil Nicușor Dan pe tema acoperișului Arenei Naționale. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul primar PSD al Capitalei Gabriel Firea se „duelează” pe Facebook cu actualul edil Nicușor Dan pe tema acoperișului Arenei Naționale. Dan a afirmat că „de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată”, Firea îl acuză că minte și aruncă vina pe ea.

SHARE

”Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui. Arena Naţională a avut în mandatul meu contract de mentenanţă pentru toate sistemele, deci şi pentru acoperişul retractabil.

Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperişul retractabil pentru că am respectat indicaţiile producătorului. Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperişul nu trebuie întins toamna şi iarna.

În prima lună de mandat, specialiştii aduşi de Nicuşor Dan au întins şi au stricat acoperişul! Să nu uităm imaginile şi scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci.

Acoperişul era programat de producător să nu poată fi întins toamna şi iarna, dar specialiştii lui Nicuşor Dan au reuşit să umble la software şi să treacă peste recomandări. Producătorul acoperişului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și: Arena Națională intră în reparații. Nicușor Dan a semnat contractul pentru reparații şi mentenanţă

”Chiar Nicuşor Dan spunea că acoperişul era un pericol real şi se putea prăbuşi. Am informaţii că la unul dintre evenimente acoperişul chiar a fost găurit intenţionat pentru a introduce proiectoare video. Poate şi de asta e nevoie acum de reparaţii serioase.

Şi mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpinişti utilitari pentru întinderea şi închiderea acoperişului. Nu e aşa, s-au folosit chiar de angajaţii firmei care reprezintă producătorul, informaţiile fiind publice”, mai spune fostul edil al Capitalei.

Firea a precizat, de asemenea, că atât timp cât a fost ea primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcţionarea sistemelor de la stadion şi a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, ”exact aceeaşi companie care a câştigat acum contractul de mentenanţă”.

Citește și: Alexander Vinnik, expert rus condamnat pentru spălare de bani în Franța, predat SUA de către Grecia

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. De asemenea, potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică.

„Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată.

Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te