Gabriela Firea ar putea candida la primărie și dacă nu e propusă de PSD. Ce a transmis conducerii?

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.03.2024 - 17:50
Gabriela Firea ar putea candida la primărie și dacă nu e propusă de PSD. Ce a transmis conducerii? - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Gabriela Firea ar putea candida la primărie și dacă nu e propusă de PSD și a declarat că a luat „decizia să nu-i dezamăgească pe cetățeni”. Firea are rivali de seamă la localele din 2024, în cursă fiind agrenat și Piedone, primarul Sectorului 5.

SHARE

„Sincer, vă spun, va fi imposibil să mergem să le spunem bucureștenilor 'știți, USR și PNL v-au dezamăgit patru ani cu actualul primar, dar noi vă rugăm să votați un candidat PNL!' Nu se va putea face acest lucru.

Gabriela Firea ar putea candida la primărie și dacă nu e propusă de PSD. Ce a transmis conducerii?

Normal ar fi să avem candidaturi separate. Candidat PSD în persoana mea, pentru că ceilalți care au fost arătați acum pe ecran au spus foarte clar, inclusiv dl. primar de la Sectorul 4, că nu candidează.

Și atunci, de ce teoretizăm pe viața bucureștenilor, pe amarul bucureștenilor? Am luat decizia să nu-i dezamăgesc pe cetățeni, așa cum am luat decizia de fiecare dată și m-am pus pe mine pe ultimul loc și am pus oamenii întotdeauna pe primul loc. Și nu este un slogan, este modul meu de a gândi și a acționa. 

Citește și: Liber la transferuri politice! Aleșii locali își pot schimba partidul înainte de alegeri

Dar, bineînțeles, voi aștepta în cadrul statutar și colegial decizia PSD, pentru că eu mă raportez la Partidul Social Democrat. Coaliția astăzi este, mâine poate nu mai este. Astăzi funcționează, mâine poate se întâmplă ceva.

Îl respect foarte mult pe dl. președinte (PNL, Nicolae) Ciucă, a nu se înțelege altceva. Am lucrat extraordinar, eu, ca ministru al Familiei când domnia sa era premier al României. Este un om deosebit, un patriot, un om extrem de energic și implicat pentru a rezolva problemele românilor.

Dar PNL București este cu totul altceva. Iar președintele PNL București, dl. (Sebastian) Burduja, nu are cum să vină să promită în București ceva bucureștenilor decât mințindu-i. Pentru că, încă o dată, PNL în București egal USR în București egal Nicușor Dan", a spus Gabriela Firea la Antena 3 CNN.

Luptă strânsă pentru PMB

Gabriela Firea ar putea avea rivali pe măsură la Primăria Municipiului București. Conform unui sondaj lansat azi pe piața chiar de către primarul în funcție al Bucureștiului, Nicușor Dan, Piedone s-ar afla în fața acestuia cu un punct procentual la intențiile de vot ale bucureștenilor pentru primăria Capitalei. 

Popescu Piedone a anunțat, zilele trecute, că va candida la primăria București. În acest caz, fiul său va fi împins să candideze la primăria sectorului 5. Dacă Piedone nu candidează la primăria București, atunci fiul său va ajunge senator PSD.

Citește și: Alegeri europarlamentare și locale, 9 iunie. Prezidențiale, în septembrie. Parlamentare, decembrie

Sursele Newsweek spun că Piedone a cerut un post de europarlamentar pentru fiica sa.

Nemulțumirea primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, nu vine numai din faptul că nu este desemnat de alianța PSD PNL drept candidat al acesteia pentru primăria municipiului București. 

Citește mai multe despre cum și-a negociat Piedone situația politică AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te