Politicianul a promis că, dacă revine la putere, între prioritățile sale vor fi naționalizarea „companiilor strategice” și interzicerea importurilor de alimente „cu otrăvuri”.
Citește și: VIDEO Cum ne afectează câștigurile și beneficiile noile taxe care intră de azi în vigoare
Pe Ioan Mang, cândva „prietenul meu”, Dragnea l-a numit „cățeluș” complice cu cei care au distrus PSD-ul din vremea lui, cel suveranist, antiglobalist și anti-neomarxist.
Citește și: VIDEO Peste 1.000 vehicule militare trimise la granița dintre Serbia și Kosovo
Cu bodyguarzi și acordeon
Însoțit de fostul ministru al Învățământului Liviu Marian Pop (rămas cu porecla „Genunche”), de cel mai de încredere prieten, Codrin Ștefănescu, și de președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu (rămas și el în memoria colectivă cu descrierea făcută de Băsescu, „ăla mic cu capul mare”), Liviu Dragnea a fost întâmpinat, vineri la ora amiezii, la sediul APP Bihor, noul său partid, de președinta filialei județene, Lilla Debelka, de câțiva bodyguarzi de la o firmă locală de profil, dar și de zeci de susținători și susținătoare, majoritatea îmbrăcați în alb, ca pe vremea marelui miting împotriva „Statului Paralel” din iunie 2018, care i-au oferit pâine și sare.
Dragnea: „Am multe de spus”
Cel care i-a entuziasmat pe fani a fost, însă, Liviu Dragnea. Deloc timorat și deloc reținut, acesta s-a dezlănțuit, dimpotrivă, într-un discurs cu accente ostentativ subliniate împotriva „occidentului” european și atlantist.
„Am multe de spus și le voi spune în lunile următoare, prin tot felul de modalități, pentru că se pare că televiziunile naționale nu mai sunt interesate”, s-a plâns el la început de faptul că, deși de la eliberarea sa din închisoare au trecut 13 luni și a revenit în politică, acestea nu îl mai găzduiesc ca pe vremuri.
Pentru început, Dragnea a schițat „cum ar trebui să abordeze un guvern normal, un guvern românesc, guvernarea în România”, afirmând că „în primul rând ar trebui să aibă ca obiectiv bunăstarea românilor, dincolo de orice altceva”, bunăstare căreia, însă, i s-ar opune străinii: „Marile companii străine vin și fac bani aici și apoi îi scot afară, ținând salariile jos și prețurile sus. Avem resurse inimaginabile, pe care nu le are nicio altă țară din Europa, unele sunt acoperite de așa numitele secrete de stat”, a spus liderul APP.
Românii sunt „otrăviți”
„Dacă vorbim de agricultură, nu există nicăieri în lume un pământ mai bogat ca în România, care să dea atâta savoare și gust legumelor și fructelor. Dar noi în magazine cumpărăm fructe și legume fără niciun gust, cu otrăvuri pe care ei (n.r. – străinii) le numesc E-uri”, a povestit Dragnea, amintindu-și că ar fi văzut la televizor cum cineva a dezvoltat o aplicație pe telefon pentru detectarea E-urilor din produsele alimentare. „Dar de ce să facem noi o astfel de aplicație în loc să facem așa încât în România să nu se mai vândă nimic cu E-uri? Nu e mai bine ca cerealele produse în România să fie procesate în România?”.
Fostul șef al PSD și-a anunțat clar și intenția naționalizării companiilor strategice după ce va reveni la putere: „Nu mai putem accepta ideea că ne putem dezvolta cu resursele fundamentale, apă, carburanți, gaze, în mâinile străinilor. Românii sunt otrăviți cu tot felul de informații, ca să nu mai aibă timp să vadă toată pădurea, li se arată doar copacul. Dar România nu este o insulă a lui Iohannis, Ciucă, Helvig (n.r. – Eduard Hellvig, directorul SRI), Pahonțu (n.r. – Lucian Pahonțu, șeful SPP) și alți golani vânduți”, potrivit ebihoreanul.ro
Europa ne fură, NATO ne bagă în război
În optica lui Liviu Dragnea, „România trebuie să-și continue apartenența la UE, dar așa cum a fost la începuturi, prima oară a fost Comunitatea Oțelului pentru că francezii și nemții au vrut să nu mai apară războaie, apoi a apărut Comunitatea Economică Europeană, care vorbea despre comerț, dar nu s-a spus atunci deloc că se va fura suveranitatea țărilor europene, a le fura resursele și a stabili de la Bruxelles ce are voie să facă o țară mică. Pentru că ce nu are voie să facă românul, francezul și neamțul au voie! Agricultorii francezi și nemți au subvenții mult peste cei români. Nouă nu ni se dă dreptul să le mărim nici măcar subvenția de la guvern. Dar cine a inventat asta?”, i-a căinat fostul șef al PSD pe fermierii români, discriminați din cauza europenilor, nu din incompetența propriilor politicieni.
Tot el a dat răspunsul, trecând la pericolul reprezentat de militarii străini ajunși în România pentru a sugera că țara este împinsă în război cu rușii din cauza apartenenței la alianța nord-atlantică: „E acuma o mână de trădători, de slugi, care vor să târască România în război cu Rusia, dar de ce ne băgăm noi aici (n.r. – în susținerea ucrainenilor)? Să susținem ce? Ca să poată veni aici tot mai multe trupe străine și să se predea conducerea apărării naționale a României către francezi? Cu ce ne ajută? De ce să se ducă ostilități pe teritoriul României? De ce să nu avem și noi pentru românii din Ucraina aceleași drepturi pe care le au ungurii din Ucraina?”.